HÜDA PAR’ın basın açıklamasına destek yağıyor

HÜDA PAR’ın basın açıklamasına destek yağıyor

HÜDA PAR’ın, bölgede devam eden şiddet ve kaos ortamının son bulması için Pazar günü Dağkapı Şeyh Sait Meydanı’nda düzenleyeceği kitlesel basın açıklamasına Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformundan destek geldi.

Bölgede devam eden şiddet ve kaos ortamının son bulması için Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından, “Artık Yeter, Şiddete ve Kaosa Hayır, Kardeşlik ve Huzura Evet,”  temasıyla yapılacak olan,  kitlesel basın açıklamasına Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformundan destek geldi.

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, bölgede son 2 aydır artan şiddetle birlikte halkın can ve mal güvenliğinin büyük bir tehdit altında olduğu belirtilerek, artan şiddet dalgasının bölgeyi kaos ortamına sürüklediğine dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında, PKK’nın Suruç katliamını bahane ederek şiddet eylemlerine başvurmasının tüm bölge ve ülke halkını sonu belirsiz bir ortama sürüklediği ifade edilerek, “Tıpkı yanı başımızdaki Suriye’de cereyan eden ve tüm ülkeye yayılan fitne ateşinin bir benzeri de emperyalistlerin yerli odakları tarafından burada gerçekleştirilmek istenmektedir.” denildi. 

PKK’nin saldırıları ve halkın mal ve can güvenliğine yönelik tehditlerinin bölgenin ekonomisine, güvenliğine ve huzuruna büyük bir darbe indirdiği vurgulanan açıklamada “Vatandaşın en doğal hakkı olan seyahat özgürlüğünü bile sağlamaktan aciz olan bir devlet anlayışı bölge halkını derin endişelere sevk etmektedir. Masum halkımız kırsal kesimde, bağında, bahçesinde, tarlasında istediği gibi ekim yapamıyor, ne yapacağı bilemez bir haldedir. Halkımız adeta canını kurtarırcasına bütün varlığını geride bırakarak sevdiklerini, yerini, yurdunu, evini, barkını terk etmek zorunda bırakılmıştır.” ifadelerine yer verildi.  

Bölge halkının içinde bulunduğu kaostan kurtulması için bir çıkış ve umut kapısını hasretle ve özlemle beklendiği ifade edilen açıklamada, HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanlığının Pazar günü saat 17.00'te Dağkapı Şeyh Said Meydanında tertiplediği  “Êdi Bese (Artık Yeter), Şiddete ve Kaosa Hayır, Kardeşlik ve Huzura Evet”  kitlesel basın açıklaması bölge için bir umut ışığı olarak değerlendirildi.

Açıklamada devamla, “Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu olarak; Tüm bileşenlerimizi ve gönüldaşlarımızı bu hayır kervanına katılma kararı aldık. Bizler inanıyoruz ki; 7 Haziran seçimleri sonrası bölgemizi ateş çemberine sürükleyen ve fitne ortamını oluşturan tüm bu yaşananlar bölge halkına çok büyük bir zarar vermiştir.” denildi.

“Bu yaşanılanlara dur demek ve sesimizi tüm dünyaya haykırmak için PKK’ye ‘Artık Yeter ‘Êdî Bese’, ‘Bizim İçin Savaşma’ diyoruz.” denilen açıklamada,  sorunların silahla değil, barış ve diyalog ile çözülmesi yolunun tercih edilmesi çağrısında bulunuldu.

Pazar günü Şeyh Said Meydanı’nda HÜDA PAR’ın organize ettiği kitlesel basın açıklamasına tüm duyarlı vatandaşın ve STK’ların davet edildiği açıklamada, “Barışsever halkımızı seslerini yükseltmeye ve alanda bir araya gelmeye davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler