Salih Demir açık hava toplantısı düzenledi foto video

Salih Demir açık hava toplantısı düzenledi foto video

HÜDA PAR'ın desteklediği Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, Gülbahçe Mahallesi'nde düzenlenen Açık Hava Toplantısında halka hitap etti.

Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, Gülbahçe Mahallesi'nde halka hitap etti. Vatandaşların kendilerine vereceği oyu namus ve izzet bilip buna sahip çıkacaklarını ifade eden Demir,  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Bağımsızlara Oy Vermeyin" sözüne ise tepki gösterdi.

Demir, Açık Hava Toplantısından önce Gülbahçe Mahallesi’nde esnafını ziyaret ederek sıkıntıları dinledi.

Bir esnafın, Salih Demir’e hitaben seçilmesi halinde tekrar işyerlerini ziyaret ederek sorunlarını dinlemesini talep etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Demir ise seçilmesi halinde halkın ve esnafın içinde olacağı sözü verdi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan seçim lokalinde bir araya gelen halk, buradan Açık Hava Toplantısının yapılacağı caddeye doğru yürüyüşe geçti.

Bağımsız aday Salih Demir ile birlikte binlerce kişiden oluşan kalabalık sık sık, “Allah’ın izniyle Salih Demir Meclise” sloganları attı. Binlerce kişi, Obalar Caddesi’nden Açık Hava Toplantısının yapılacağı alana tekbirler eşliğinde girdi.

Açık Hava Toplantısı, Veysel Sonkaya Hoca’nın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Celal Bozdaş burada bir konuşma yaptı.

Kürt milleti Müslüman bir millet olduğunu ve Kürt milletinin geçmişten bu yana namusu, şerefi ve onuruyla bir duruş sergilediğini belirten Molla Celal Bozdaş, “Kürd milleti, hiçbir zaman edepsizliklere müsaade etmez. HÜDA PAR’ın desteklemiş olduğu Hür Adaylar Meclise gittikleri zaman eğer vatandaşlarına sahip çıkmazsa, İslam’a sahip çıkmazlarsa, haksızlıkların karşısında seslerini yükseltmezlerse, kendi menfaatlerini, halkın menfaatlerinin üstünde tutarlarsa onların karşısına ilk çıkacak olan biz âlimleriz Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.

Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, seçimlere kısa bir süre kaldığını belirterek "Kalan zamanı iyi değerlendirmemiz lazım. Bu 14 günde inşallah üzerimize düşen vazife ve görevler hususunda çaba trendimizi yükselteceğiz." dedi.

 “Oylarınıza sahip çıkacağız”

Vatandaşın kullandığı oyu namus ve izzet bilip sahip çıkacaklarının altını çizen Demir, konuşmasına şöyle devam etti: “Burnumuza çok kirli siyasi kokular geliyor.  HÜDA PAR’ın bir amacı da sahayı temizlemek olacaktır. Sandıklarımızı da inşallah muhafaza edeceğiz. Mazlum insanımız bize oy verdi, rey verdiğinde, onların oyu ve reyi bizler için bir namustur, bir izzettir. O izzetin, o namusun muhafazası lazım. Bütün ağabeylerimiz ve bacılarımız bunun bilincinde olarak hareket etmeliler.”

“Ümmet bizleri bekliyor”

Vaatlerini yerine getirmeyenlerin yakalarını asla bırakmayacaklarına dikkat çeken Demir, “Kardeşlerim bu toplum sizleri bekliyor. Bu şehir sizleri bekliyor. Mazlumlar, mağdurlar sizleri bekliyor. Bu millet ve bu ülke sizleri bekliyor. İslam coğrafyası sizleri bekliyor.” şeklinde konuştu.

Bülent Arınç’a tepki

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın Batman’da yaptığı konuşma da Bağımsız adaylara oy verilmemesini istemesine de değinen Demir, “Korku bacayı sarmış. Diyorlar ki: ‘Bağımsız adaylara oy vermeyin. Hangi partiye oy veriyorsanız verin.’ Hür davanın desteklemiş olduğu hür adaylar, bağımsız adaylar. Artık sizlerin adaletsizliklerinize, sizin menfaat ve çıkarlarınıza dur diyecektir.” dedi.

“Oy pusulalarında adaletsizlikler yapılıyor”

Bağımsız adayların oy pusulasındaki yerlerinde adaletsizlik yapıldığını ifade eden Demir, bağımsız adayların oy pusulasında ki yerlerinde Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi resimlerin konulmamış olmasının yanlış olduğunu söyledi.

Demir, “Bizler itiraz ettik. Bağımsız adaylar dilekçe verdiler Yüksek Seçim Kuruluna. Oy pusulalarına resim konulsun diye. Sudan sebepler söyleyerek itirazı ret ettiler.”

Konuşmanın ardından Açık Hava Toplantısına katılan halk okunan marşlar eşliğinde halaylar çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.