HÜDA PAR'ın Kürdistan'daki ziyaretleri devam ediyor

HÜDA PAR'ın Kürdistan'daki ziyaretleri devam ediyor

​Kürdistan'daki siyasi parti temsilcileri ile HÜDA PAR Erbil temsilciliği arasındaki bayramlaşma ziyaretleri devam ediyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de (Hewlêr) açtığı temsilcilik sonrası çalışmalarına devam eden HÜDA PAR, Ramazan Bayramı nedeniyle yoğun bayramlaşma ziyaretleri yapıyor.  

Bayram ziyaretleri kapsamında HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın ve beraberindeki heyet Türkmen Bağımsızlar Hareketi'ni (Partisi) ziyaret etti. Türkmen Bağımsızlar Partisi Genel Başkanı Kenan Şakir Üzeyiroğlu ile başkan yardımcıları tarafından karşılanan HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyarette geçmiş Ramazan Bayramlarını tebrik eden HÜDA PAR heyeti karşılıklı fikir alış verilişinde bulundular.

Daha önce Komela Îslamîya Kurdistan'a (Kürdistan İslami Toplum Partisi) bayram ziyaretinde bulunan HÜDA PAR'a iadeyi ziyarette bulunan Komela Îslamîya Kurdistan Genel İlişkilerden Sorumlu Siyasi Büro Üyesi Hadi Hêmin ile beraberindeki heyet bayram ziyaretinde bulundu.

Bayram ziyaretlerinin devam ettiğini dile getiren HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın İLKHA muhabirlerine yaptığı açıklamada, bayram ziyaretleri kapsamında partililerle görüş alış verişlerinde bulunduklarını belirtti.

Bayram ziyaretleri kapsamında bazı partileri kabul ederken bazı partilere ise ziyaretlerde bulunduklarını söyleyen Yalçın, "Telaferin çeşitli kurum ve kuruluşları adına, Adalet ve İhsan Hareketi Partisi adına misafirlerimiz geldi. Bunlarla aslında aramızda tarih birliği, akide birliği, kader birliği içerisinde şekil kazanmış bir mücadelenin olduğunu gördük. Elbette bunlar hem bizim için hem de onlar için önemli tespitlerdir. Bunun yanında Kürdi partiler geldi. Partîya Welatparêzên Kurdistan (Kürdistan Yurtseverler Partisi), KDP-T yetkilileri geldi. Bunlarla da eskiden beri bizim diyaloglarımız var. Bayramda da bizi yerimizde ziyaret ettiler. Biz onları kabul ettik. Yine dediğim gibi bunlarla da bizim aramızda müşterek noktalarımız var." dedi.

Kürdistan'daki Türkmen partilere de ziyaretlerde bulunduklarını söyleyen Yalçın, "Türkmen partilerini ziyaret ettik. Türkmen partileri ile bizim aramızda da yine önemli müşterek noktalar olduğunu diyaloglar neticesinde ortaya çıktı. Birbirimizi gayet sevdik. Türkmen Bağımsızlar Partisi Genel Başkanı Sayın Kenan Şakir Üzeyiroğlu ısrarla 'genel başkanın mutlaka genel merkezimizi ziyaret etmesini istiyoruz' şeklinde bir talepleri oldu." ifadelerini kullandı.  

Bayram ziyaretlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Yalçın, bayramdan sonraki günlerde de ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler