HÜDA PAR’ın penceresinden 2018 yılının anatomisi

HÜDA PAR’ın penceresinden 2018 yılının anatomisi

HÜDA PAR, 2018 yılında gündemine aldığı önemli gelişmeleri, olayları ve tarihi gelişmeleri derlediği 2018 yılı Almanağında yayımladı.

2018 yılı İslam coğrafyasının birçok bölgesinde yaşanan büyük acılarla derin izler bırakırken, başta Suriye olmak üzere; Irak, Yemen, Afganistan, Pakistan, Doğu Türkistan, Mısır ve Libya'da yaşananlar tarihin kanlı sayfaları arasına girdi. Küresel emperyalizm; dağılan, zayıflayan, güçsüz düşen İslam milletlerine sinsice ve gaddarca yöntemlerle saldırarak yüzbinlerce Müslümanın ölmesine, milyonlarcasının mülteci durumuna düşmesine ve şehirlerin harap olmasına neden oldu.

Suriye savaşının devam etmesinin önüne geçebilmek amacıyla atılan adımlar, ABD’nin Suriye’den çekilme iddiası, Astana süreci, Soçi zirvesi, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı provokatif eylemler ve Yemen’de Suud yönetimindeki koalisyon güçlerinin Müslümanlara yönelik katliamları ise insanlık tarihinin kara sayfaları arsında yer aldı.

2018 Türkiye gündeminin konu başlıklarından biri de Yargıtay’ın, FETÖ tarafından HÜDA PAR yöneticilerine yapılan kumpas sonucu verilen cezaları onaması oldu. Ayrıca Kaşıkçı meselesi, 24 Haziran seçimleri ve sonrasında yapılan açıklamalar, büyük tartışmalara konu olan “Öğrenci Andı” ve “TSK’da başörtü” meseleleri de 2018 gündeminde HÜDA PAR’ın ele aldığı konular oldu.

Ocak ayı içerisinde ABD Başkanı Trump’un Kudüs kararı, İİT’nin Kudüs kararı ve siyonist terör rejimine karşı takınılan tavrı, Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatı ve kumarın devlet eliyle icra edilmesi ile toplum için her geçen gün daha büyük bir tehdit olmaya doğru giden uyuşturucu kullanımındaki artışa dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Şubat ayı içerisinde Irak Kürdistan Bölgesi ile ilişkiler, ABD'nin İsmail Heniyye'yi "terör listesine" alması, Soçi zirvesi, HÜDA PAR Gençlik Kollarının uyuşturucuyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde yaptığı etkinlikler, Türkiye-ABD ilişkileri, 28 Şubat post-modern darbenin 21'inci yıldönümü ve taşeron işçilerin kadro durumundaki belirsizlik gibi gündemin öne çıkan konularıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Mart ayı içerisinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Doğu Guta'da artan insan ölümleri, Milli Eğitimdeki uygunsuz içerikli kitapların dağıtılması, tesettürlü bayana yapılan saldırının yansıması, güvenlik soruşturmaları ve İslam âlimlerine yönelik yapılan saldırılar gibi birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Nisan ayı içerisinde Kürd Meselesine adil çözüm çağrısı, siyasi partilerle yapılan görüşmeler, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü ile birlikte artan siyonist saldırılar, ABD'ye ait savaş uçaklarının bir medreseye düzenlediği ve 100'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin açıklamalar yapıldı.

Mayıs ayı içerisinde siyasi parti liderleriyle görüşme, Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması bildirisi ve ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü, işgal rejiminin sözde başkenti olarak tanımasına dair sert tepkilerde bulunuldu.

Haziran ayı içerisinde HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz’un TRT’deki propaganda konuşması, 24 Haziran seçimleri ve sonrasında yapılan açıklamalar ve siyonistler tarafından alıkonulan Ebru Özkan'ın ailesine yapılan ziyaretler ile buna dair açıklamalar yapıldı.

Temmuz ayı içerisinde 24 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu’daki tren kazası, bedelli askerlik konusu, 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümü ile ABD’nin İran’a ve Çin’e yönelik uygulamaları hakkında açıklamalar yapıldı.

Ağustos ayı içerisinde ABD’nin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af meselesine dair açıklamalar yapıldı.

Eylül ayı içerisinde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılması, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın, Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programının yürütülmesi çerçevesinde ABD’li şirket McKinsey ile anlaşıldığı yönündeki açıklamaları değerlendirildi.

Ekim ayı içerisinde HÜDA PAR’ın 3’üncü Büyük Olağan Kongresi, İshak Sağlam’ın HÜDA PAR Genel Başkanı seçilmesi, 6-8 Ekim saldırılarının yıldönümü, Genel Başkan Sağlam tarafından, İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır’da düzenlenen “3’üncü Âlimler Buluşmasına gönderilen mesaj, Danıştay 8'inci Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etme kararına ilişkin değerlendirmeler bulunuldu.

Kasım ayı içerisinde Yargıtay’ın HÜDA PAR yöneticilerine verdiği mahkumiyet kararı ve yansımaları, 43 maddelik sağlıkla ilgili kanun teklifi, sanal dünyanın tehlikeleri, Kaşıkçı cinayeti, Emine Şahin’in tutuklanması, israf ekonomisi ve borçlanma, tarım sektöründeki belirsizlik, İstanbul’da gerçekleşen 5. Dünya Âlimler Birliği Kongresi, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı provokatif eylemler, Yemen, Doğu Türkistan, Afganistan ve Pakistan’daki gelişmeleri ele aldı.

Aralık ayı içerisinde Astana görüşmeleri ve G-20 görüşmeleri, Danıştay’ın başörtüsü kararı, Mısır’daki idam kararları ve Yemen barış görüşmeleri, 9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’da tren kazası, asgari ücret, kaotik ve şiddet içeren diziler ile toplum üzerindeki etkileri, ABD’nin Suriye’den çekilme iddiası, devlet eliyle oynatılan kumarlar, 2019 bütçesi ve yeni sınav sistemine dair yetkili makamlara uyarılar ve önerilerde bulunuldu.

Tüm bu gelişmeler ve çok daha fazlası, HÜDA PAR’ın penceresinden 2018 yılı anatomisi çalışmasında. (Ramazan Casuk-İLKHA)

OCAK AYI

5 Ocak 2018/ HÜDA PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Yapıcıoğlu, İran’da yaşanan son gelişmeler, Astana süreci ve yansımaları, ABD’nin dış politikası ve ABD Başkanı Trump’un Kudüs kararı,  yayınlanan son KHK ve getirdiği değişiklikler üzerine yapılan tartışmalar ve 28 Şubat/FETÖ yargısı mağdurlarının durumları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Detaylar için tıklayın

25 Ocak 2018/HÜDA PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Operasyonu başta olmak üzere Türkiye ve ABD arası gerilimli dış politika, HÜDA PAR’ın siyasetin merkezine aldığı "insan ve adalet" hedefi gibi birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.Detaylar için tıklayın

23 Ocak 2018/HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Suriye’nin Halep iline bağlı Afrin ilçesine yönelik 20 Ocak’ta başlatılan Afrin operasyonu, bir kez daha uzatılan OHAL uygulaması ve beklentileri karşılamadığı yönünde şikâyetlerin dile getirildiği taşeron işçilerine kadro meselesine dair değerlendirmelerde bulunuldu.Detaylar için tıklayın

31 Ocak 2018/HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan gündem değerlendirmesinde; kumarın devlet eliyle icra edilmesi ile toplum için her geçen gün daha büyük bir tehdit olmaya doğru giden uyuşturucu kullanımındaki artışa dair değerlendirmelerde bulunuldu.Detaylar için tıklayın

ŞUBAT AYI

6 Şubat 2018/ HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan gündem değerlendirmesinde, Irak Kürdistan Bölgesi (IKBY) ile ilişkiler, ABD'nin İsmail Heniyye'yi "terör listesine" alması ve Soçi zirvesiyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Detaylar için tıklayın

20 Şubat 2018/HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ziyareti ve Türkiye-ABD ilişkileri, 28 Şubat Davası ve postmodern darbenin 21'inci yıldönümü, taşeron işçilerin kadro durumundaki belirsizlik ve güvenlik soruşturmalarında yapılan haksızlıklar gibi gündemin öne çıkan konularıyla ilgili değerlendirme yapıldı.Detaylar için tıklayın

28 Şubat 2018/28 Şubat post modern darbesinin perde arkasını, yaşanan mağduriyetleri ve geçen 20 yılın ardından gelinen noktayı İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, darbenin asıl amacının İslami değerler ve İslami yaşama olan talebin artması olduğunu vurguladı.

Detaylar için tıklayın

​22 Şubat 2018/Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyen HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı, toplumu ve geleceği tehdit eden bu illetin insan hayatını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Detaylar için tıklayın

MART AYI

7 Mart 2018/Yapıcıoğlu, 2019 seçimler için sıkça konuşulan seçim ittifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, siyasette kutuplaştırıcı söylemin doğurduğu olumsuz yansımalar, Cumhur İttifakı, Türkiye tarihindeki seçim ittifakları, Suriye meselesi, Doğu Guta'da artan insan ölümleri, Uluslararası Vicdan Konvoyu, Milli Eğitimdeki uygunsuz içerikli kitapların dağıtılması ve İslam âlimlerine yönelik yapılan saldırlar gibi birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.Detaylar için tıklayın

16 Mart 2018/Son günlerde özellikle Nurettin Yıldız Hoca üzerinden sürdürülen tartışmalar İslam’a ve ilmi şahsiyetlere zarar verdiği belirtilen açıklamada, dinin bazı kurumlar üzerinden tekelleşmesi ve siyasetin boyunduruğuna alınmasının doğru olmadığına dikkat çekilerek, “Dinin devletin kontrolüne alınması, İslam dinine verilebilecek en büyük zarardır” denildi.Detaylar için tıklayın

26 Mart 2018/Yapıcıoğlu, tesettürlü bayana yapılan saldırının yansıması, 28 Şubat sürecinin devam eden etkileri, taşeron işçiler, güvenlik soruşturmaları, ülkedeki yargının işleyişi başta olmak birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.Detaylar için tıklayın

NİSAN AYI

"Filistin İslam aleminin kanayan bir yarasıdır"

1 Nisan 2018/HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı, “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” ile birlikte başlayan ve siyonistlerin Filistinlilere yönelik katliamına dönüşen olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Filistin, İslam aleminin kanayan bir yarasıdır. Egemenlerin zalim olduğu şu zulüm dünyasında, İslam ümmetinin kendi yarasını kendi eli ile tedavi etmesinden başka bir kurtuluş yolu yoktur." ifadesine yer verildi.Detaylar için tıklayın

4 Nisan 2018/HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı, ABD'ye ait savaş uçaklarının bir medreseye düzenlediği ve 100'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.Detaylar için tıklayın

19 Nisan 2018/HÜDA PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, düzenlediği basın toplantısında Kürd Meselesinin çözümüne yönelik partisinin yol haritasını ortaya koyarak, Kürd Meselesinin adil bir çerçevede çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Detaylar için tıklayın

27 Nisan 2018/HÜDA PAR Siyasi İşler Başkanlığı, halkın maslahatının gözetilmesi ve adalete hizmet edecek bir neticenin ortaya çıkması adına seçime girme yeterliliği olan tüm partilere görüşme teklifinde bulunduklarını açıkladı.Detaylar için tıklayın

MAYIS AYI

2 Mayıs 2018/PAK Genel Başkanı Mustafa Çelik, PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Kürt Demokratlar Platformu Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş,  Azadi Hareketi sözcüsü Ayetullah Aşti, HÜDA PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.Detaylar için tıklayın

7 Mayıs 2018/Sait Şahin, Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması amacını taşıyan bildiriye sert sözlerle karşılık verdi.Detaylar için tıklayın 

9 Mayıs 2018/HÜDA PAR, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasının ardından Kudüs'te açılması planlanan büyükelçilik için çeşitli hazırlıklar yapılmasına sert tepki gösterdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, tüm kesimlerin ABD'nin bu kararına karşı tepki ortaya koyması gerektiğine vurgu yapıldı.Detaylar için tıklayın

HAZİRAN AYI

17 Haziran 2018/HÜDA PAR Genel Başkanı Yavuz, siyasi parti liderleri için belirlenen süre içerisinde TRT'de propaganda konuşması yaptı. Yavuz, "HÜDA PAR'ı tanıdıkça kendi partiniz olduğunu ve sizi temsil ettiğini göreceksiniz." vurgusu yaptı.Detaylar için tıklayın

25 Haziran 2018/HÜDA PAR eski Genel Başkanı Mehmet Yavuz, seçim sonuçlarına ilişkin, "Türkiye toplumu HÜDA PAR'ın, 'Önce insan öncelik adalet' söylemlerine sahip çıkmış, memleketin dört bir yanından HÜDA PAR'A yönelik her ilden oylar akmaya başlamıştır." dedi.

Detaylar için tıklayın

28 Haziran 2018/HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, GİK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada HÜDA PAR’ın Türkiye siyasi tarihinde daha aktif bir rol oynayacağını söyledi.Detaylar için tıklayın

​29 Haziran 2018/HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyet, siyonistler tarafından alıkonulan Ebru Özkan'ın ailesini ziyaret etti.Detaylar için tıklayın

TEMMUZ AYI

7 Temmuz 2018/HÜDA PAR eski Genel Başkanı Mehmet Yavuz, ABD’nin İran’a ve Çin’e yönelik girişimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.Detaylar için tıklayın

9 Temmuz 2018/Edirne’nin Uzunköprü ilçesi ile İstanbul Halkalı seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrildi. Devrilen yolcu treninde 24 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi de yaralandı. Detaylar için tıklayın

15 Temmuz 2018/FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasındaki gelişmeler hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR eski Genel Başkanı Mehmet Yavuz, darbe girişimindeki aktörlerin işbirlikçi ve emperyalistler olduğuna dikkati çekti.Detaylar için tıklayın

19 Temmuz 2018/HÜDA PAR eski Genel Başkanı Mehmet Yavuz, bedelli askerlik konusuna ilişkin yaptığı açıklamada zorunlu askerlik uygulamasına son verilerek profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini söyledi.Detaylar için tıklayın

AĞUSTOS AYI

2 Ağustos 2018/ABD’nin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı almasına yönelik tepkiler devam ediyor. ABD’nin yaptırım kararına tepki gösteren HÜDA PAR eski Genel Başkanı Mehmet Yavuz, alınan bu son kararların İslam ülkelerine yönelik kuşatmanın bir devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.Detaylar için tıklayın

12 Ağustos 2018/Türkiye’de son günlerde yaşanan ekonomik kriz ile ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR eski Genel Başkanı Yavuz,  "Bugün gelinen noktada yapılması gereken, ne felaket senaryolarını üretip tedirginlikleri derinleştirmek ne de mevcut krizi sadece dış dinamiklerle açıklayarak hamasete sarılmaktır." dedi.Detaylar için tıklayın

31 Ağustos 2018/24 Haziran seçimlerden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘ülkede bir affa ihtiyaç var. Dolayısıyla bir affın çıkması gerekiyor.’ sözlerini hatırlatan HÜDA PAR eski Genel Başkanı Yavuz Yavuz, AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ise bu konuyla alakalı gündemlerinde bir affın olmadığını ifade ettiklerin belirtti.Detaylar için tıklayın

EYLÜL AYI

22 Eylül 2018/Siyasal veya askeri casusluk" suçundan hükümlü bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan HÜDA PAR eski Genel Başkanı Mehmet Yavuz, toplumun yargı kurumuna olan güvenini tesis edecek adımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.Detaylar için tıklayın

29 Eylül 2018/HÜDA PAR eski Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın, Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programının yürütülmesi çerçevesinde ABD’li şirket McKinsey ile anlaşıldığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.Detaylar için tıklayın

EKİM AYI

1 Ekim 2018/6-8 Ekim saldırılarının yıl dönümünde dikkat çekici açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, saldırıların Kürdleri rehin alma operasyonu olduğunu söyledi.Detaylar için tıklayın

7 Ekim 2018/ ‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet’ sloganıyla Ankara’da gerçekleştirilen HÜDA PAR 3'üncü Olağan Büyük Kongresinde yapılan oylama sonucu HÜDA PAR Genel Başkanlığına Avukat İshak Sağlam seçildi.Detaylar için tıklayın

13 Ekim 2018/ İTTİHADUL ULEMA tarafından düzenlenen "3'üncü Alimler Buluşmasına" HÜDA PAR Genel Başkanı Avukat İshak Sağlam da bir mesaj gönderdi.

Detaylar için tıklayın

19 Ekim 2018/HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Danıştay 8'inci Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etme kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede, halka ideoloji dayatamayacak bir sistemin getirilmesi gerektiğini söyledi.Detaylar için tıklayın

KASIM AYI

1 Kasım 2018/ 43 maddelik sağlıkla ilgili kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, teklifteki KHK ve Güvenlik Soruşturmaları ile ilgili 5. Maddenin ciddi insan hakları ihlallerine ortam oluşturacağı uyarısında bulundu.Detaylar için tıklayın

13 Kasım 2018/HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, başta Emine Şahin’in tutuklanması olmak üzere, israf ekonomisi ve borçlanma, tarım sektöründeki belirsizlik, İstanbul’da gerçekleşen 5. Dünya Âlimler Birliği Kongresi, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı provokatif eylemler ve Yemen'de devam eden saldırılara ilişkin önemli tespitler ve çözüm önerileri sunuldu.Detaylar için tıklayın

26 Kasım 2018/Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel, HÜDA PAR'ın 26'ncı Dönem İstanbul milletvekili adaylarından Fikret Gültekin'in cezalarını  onaylayarak skandal bir karara imza attı.Detaylar için tıklayın

29 Kasım 2018/İç ve dış gündeme ilişkin yaptığı haftalık değerlendirmelerle gündemin nabzını tutan HÜDA PAR, bu hafta da Türkiye’de giderek ciddi bir boyuta ulaşan sanal dünyanın tehlikeleri başta olmak üzere Kaşıkçı cinayeti, Yemen, Doğu Türkistan, Afganistan ve Pakistan’daki gelişmeleri ele aldı.Detaylar için tıklayın

ARALIK AYI

5 Aralık 2018/HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan haftalık gündem değerlendirmesinde; aile içi şiddet sorunu, Astana görüşmeleri ve G-20 görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar için tıklayın

10 Aralık 2018/Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan olayları değerlendiren HÜDA PAR Genel Merkezi, Danıştay’ın başörtüsü kararı, yönetmelikler ve 28 Şubat, İnsan Vakfı’nın başlattığı ‘Mescitsiz Okul Kalmasın’ projesi, göçmenlere yönelik kötü muamele, Doğu Türkistan’daki Çin zulmü, Mısır’daki idam kararları ve Yemen barış görüşmelerine yönelik önemli açıklamalar yaptı.Detaylar için tıklayın

18 Aralık 2018/İç gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, gündemine aldığı asgari ücret, kaotik ve şiddet içeren diziler ile toplum üzerindeki etkileri, yüksek hızlı tren kazası ve yeni sınav sistemine dair yetkili makamlara uyarılar ve önerilerde bulundu.Detaylar için tıklayın

31 Aralık 2018/İslam mukaddesatına yönelik yapılan saldırıların toplumda kargaşaya sebep olmaması adına yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi çağrısında bulunan HÜDA PAR, müstakil bir madde olarak Türk Ceza Kanunu'na eklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.