"Hükümet bölgeyi PKK'ye teslim etmiş"

"Hükümet bölgeyi PKK'ye teslim etmiş"

PKK/HDP çetelerinin bölgede yaptığı katliamları değerlendiren Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Soner Çontar, çözüm süreci adı altında hükümetin bölgeyi PKK'ye teslim ettiğini ifade etti.

MERSİN – IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından PKK/HDP çetelerinin özellikle bölgede yaptığı katliamlar hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Soner Çontar, “Doğu ve Güneydoğu’da devlet şuan yok. Emniyet olarak yok, istihbarat olarak yok, güvenlik olarak yok!” dedi. Çondar, çözüm süreci adı altında hükümetin bölgeyi PKK’ye teslim ettiğini belirtti.

 

“İsrail’in bölgede hesapları var”
PKK’nin, “Kobani’ye yardım edelim, Kobani düşüyor” çığırtkanlığı adı altında Doğu ve Güneydoğu bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’de sokakları ateşe verdiğini belirten Çontar, “PKK/HDP boy gösterisi yapmaya çalıştı. Bütün bunlar, sadece PKK olayı, sadece IŞİD olayı ya da sadece Diyarbakır, Kobani, Suruç üçgeni ile bakarsak olayı çözemeyiz. Bütün bunlar büyük Ortadoğu, ya da büyük İsrail projesinin bir parçası ve küçük bir İsrail devletinin orada yeniden inşasıdır.” diye aktardı.

 

“Doğu ve Güneydoğu’da devlet şuan yok”
Doğu ve Güneydoğu’da devletin şuan olmadığını ifade eden Çontar, şunları kaydetti: “Emniyet olarak yok. İstihbarat olarak yok. Güvenlik olarak yok. Sen devlet olarak vatandaşını korumak zorundasın. HÜDA PAR’ın birçok teşkilatına saldırılar oldu. Saadet Partisinin bazı ilçe teşkilatlarına saldırılar oldu. Bu yerleri devlet koruyamadı. Güvenlik görevlileri ile irtibata geçildiği zaman çözüm sürecindeyiz harekete geçemeyiz diye söylediler. Emniyetin orada eli kolu bağlanmış bir şekilde. Artık bunu medyada herkes takip ediyor. Bölgede PKK’nin kolluk kuvvetleri oluşturulmuş. Van’ın bir ilçesinde cumhuriyet başsavcısı arabasının önü kesilmek sureti ile propaganda yapıldı. Dolayısı ile devlet bir bütün olarak orayı PKK’ye bırakmış durumda.”

 

“İtidalli davranan HÜDA PAR’ı tebrik ediyorum”
Hükümetin yaşananlardan sonra bölgede olmadığına dikkat çeken Çontar, “4-5 günlük bir süreçte çok mağdur olmasına rağmen HÜDA PAR’lı kardeşlerimizin, Saadet Partisi’nin itidalli davranmasını ben tebrik ediyorum. Bu süreçte gösterdi ki hükümet orada hiçbir işe yaramadı. 6 Ekim’de Alman Yeşiller Partisi’nin bir bayan milletvekili Suruç’a geliyor. Açıklamasında,  “Dünyada devleti olmayan tek millet Kürt milletidir” diyor. 7 Ekim’de Selahaddin Demirtaş ile görüşüyor. 8 Ekim’de sokağa çıkma kararı alınıyor. Böyle bir ayaklanma çıktı. Bölgede şuan 4-5 bin ajan vardır. Bu insanlar orayı karıştırmak ile ilgileniyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

“Hükümet bölgeyi PKK’ye teslim etmiş”
Türkiye’nin hükümet olarak bölgeyi gözden çıkardığını vurgulayan Çontar, “Hükümet bölgeyi PKK yönetimine devretmiş durumda. Orada, lise ikinci sınıf öğrencisi sırf Allah rızası için kurban eti dağıttığı için katledilerek şehit edildi. Diğerleri balkon ve damlardan atılarak yakılmak sureti ile şehit edildiler. Hayır, faaliyetlerinde bulunanlar katlediliyor. Tabii ki bu bölgede kafası sulandırılmaya müsait insanları, Allah rızası için çalışan bir takım insanların kurtarmasından korkan bu PKK’li insanlar rahatsız oluyorlar. Çünkü insanları istedikleri gibi yönlendiremiyorlar. İnsanları istedikleri gibi sokaklara dökemiyorlar. İşte bu gelişmelerden rahatsız olduklarından dolayı Müslümanlara saldırıyorlar.”şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler