Hükümet memur maaşları için teklifini sundu

Hükümet memur maaşları için teklifini sundu

​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümetin memurlara yapacağı zamma ilişkin, "Teklifimiz 2018 yılı ilk ve ikinci altı ay için yüzde 3+3, 2019 yılı ilk ve ikinci altı ay için de yüzde 3+3 şeklindedir." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümetin memurlara yapacağı zamma ilişkin teklifini açıkladı.

1 Ağustos'ta bir çalışma takvimi belirlediklerini söyleyen Bakan Sarıeroğlu, "2-7 Ağustos tarihlerinde 11 hizmet kolu için çalışmalar başlamıştı. 8 Ağustos'ta genele ilişkin talepleri çalıştılar. Bizlere raporları sundular. Bizler de değerlendirmeyi yaptık. Bugün de genele ilişkin taleplerin değerlendirmesini gerçekleştirdik. 21 Ağustos'a kadar süremiz söz konusu." dedi.

En düşük memur maaşında yüzde 97, ortalama memur maaşında yüzde 61 değer sağlandığına vurgu yapan Sarıeroğlu, "Kurumlararası ücret dengesizliklerini gidermek için çok önemli adımlar attık. Kamuda istihdam edilen personel sayısında ciddi artışlar sağladık. Kamuda başörtüsü yasağını kaldırdık. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan toplu konuta birçok alanda ilklerin uygulayıcısı olduk. 15 yıllık dönemdeki ilkleri üstüne koyarak aynı ruhla aynı iddiayla yapmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Pazarlık sürecinin 21 Ağustos'a kadar süreç devam edeceğini belirten Bakan Sarıeroğlu, "Teklifimiz 2018 yılı ilk ve ikinci altı ay için yüzde 3+3, 2019 yılı ilk ve ikinci altı ay için de yüzde 3+3 şeklindedir." diye belirtti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Teklife kapalıyız

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise teklife kapalı olduklarını açıkladı. Yalçın, "Sunulan teklif eski Türkiye'nin teklifidir. Bizim için müzakere etmeye değer değildir, daha makul olacaksa yeni tekliflerine açığız." ifadelerini kullandı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.