“Hükümet taşeron işçilerine verdiği sözü tutmadı”

“Hükümet taşeron işçilerine verdiği sözü tutmadı”

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KHK ile çıkarılan ‘taşeron işçilere kadro’ uygulamasının, sorunu daha da yoğunlaştırdığını belirterek, “binlerce taşeron işçinin umutlarının boşa çıkarılmıştır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Meclisin, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin ve sendikaların görüşü alınmadan, KHK ile çıkarılan ‘taşeron işçilere kadro’ uygulamasının, bu konuda var olan sorunu daha da yoğunlaştırdığını söyleyerek, “Binlerce taşeron işçinin umutlarının boşa çıkarılmıştır.” dedi.

 “Binlerce taşeron kapsam dışı kaldı”

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile binlerce taşeron işçilerin umutlarının boşa çıkarıldığını ifade eden Gürer, kısmi bir düzenleme yapılmasına rağmen, özel bütçeli kuruluşların çoğunluğunda, KİT’lerde, personel çalıştırılmasına dayalı olmayan işyerlerinde, mal, yapım işi ve danışmanlık gibi işyerlerinde çalışanların kapsam dışı bırakıldığını söyledi. Aynı kurum içindeki işçiler arasında da ayrım yapıldığına dikkat çeken Gürer, bu konuda önemli bir mağduriyet oluştuğuna vurgu yaptı. 

“Hükümet verdiği sözü tutmadı”

Taşeron firmalarda çalışan emeklilerin yeni düzenleme ile işsiz kalacağını anlatan Gürer, “Mevsimlik işçilerin kadro beklentileri gerçekleştirilmedi. Taşeron için Hükûmetin verdiği söz gerçekleşmemiş oldu ve kaos doğdu. Şu anda belediyelerde de kim taşerondan yararlanıyor, kim yararlanmıyor, hangi şirket nedir? kargaşası devam ediyor” dedi.

“Taşeron sorunu daha da büyüdü”

Taşerondan kadroya geçiş süreciyle ilgili uygulamanın Meclis’ten çıkarılması ve siyasi partilerin, sendikaların ve kitle örgütlerinin katkısının sağlanması durumunda taşeron sorununun tamamen çözülmüş olacağını ifade eden Gürer, bu şekilde yapılmadan, KHK ile çıkarılan taşerona kadro uygulamasının, sorunu daha yoğunlaştırarak geleceğe taşıdığını vurguladı. 

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler