Hükümeti bilgilendirdik ama fazla bir şey yapılmadı

Hükümeti bilgilendirdik ama fazla bir şey yapılmadı

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, hükümeti FETÖ konusunda uyardıklarını ancak fazla bir şey yapılmadığını söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda üyelerin sorularını yanıtladı.

Birinci Ordu Komutanlığında bulunduğu zamanlarda askeri birlikler tarafından yürütülen istihbarat çalışmalarına şahit olduğunu söyleyen Özkök, hükümeti FETÖ hakkında uyardıklarını belirtti.

Özkök, “Bazı askeri birlikler tarafından yürütülen istihbarat çalışmalarına şahit oldum. Kuvvet komutanlığından bazı unsurlar geliyordu. Onlar, dış kaynaklardan aldıkları bilgilerle bazı kişilerle görüşmek istiyorlardı. 2000 senesinde Kara Kuvvetlerine atandım. Bu zamanda ilk defa Fetullah örgütünün ne şekilde bu işlere hız verdiğini, gizli örgüte dönüştüğünü gördüm. ‘Gizlenin, saklanın. Günü gelince çıkacağız.’ konuşmasını banttan dinlettiler. Emin olduk ki, bu örgüt örgütleniyor ve iyi işler peşinde değil. O seneden itibaren MGK'ya da üye oldum. MGK'da da bunlar gündeme getirilir oldu.” dedi.

MGK’da FETÖ konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Özkök, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ağustos 2004’te MGK toplantısında silahlı kuvvetler olarak dedik ki, ‘Bu örgüt çok büyük imkân kabiliyetine kavuştu. İmkân kabiliyeti yıllar içinde oluşur ama niyet bir gecede değişir. Bir icra planı yapılsın, bu iş takip edilsin.’ O zamana kadar tehlikeli bir örgüt olarak görülmüyor, iyi niyetli deniyor. Bunların okullarına destek verilmesi isteniyor ama biz MGK'da bunu açıkça söyledik. Hükümeti kesin olarak orada bilgilendirdik ve ‘Durum iyi değil’ dedik.”

Uyarılara rağmen FETÖ ile ilgili bir şey yapılmadığını sözlerine ekleyen Özkök, “Açıkça söyleyeyim. Pek fazla bir şey yapıldığını görmedik. Her toplantıda bu konuşmaları dile getirdik. Duyduklarımızı her zaman elimizden geldiği kadar yaptık ama kaynağa nüfuz etmemiz mümkün olmadı.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.