"Hükümetin istifası 25 Ocak devrimini çalmak içindir"

"Hükümetin istifası 25 Ocak devrimini çalmak içindir"

Darbe karşıtı Ulusal İttifak Hareketi; Mısır'daki geçici hükümetin misyonunu tamamlayarak yeni hükümete imkan vermek için istifa ettiğini açıkladı.

KAHİRE- Darbe karşıtı Ulusal İttifak Hareketi; Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin azledilmesinin ardından kurulan hükümetin, 25 Ocak devrimi kazanımlarını çalmaya yönelik kurulduğunu, bu misyonunu tamamlayan hükümetin, yeni hükümete imkan vermek için istifa ettiğini açıkladı.

 

“Hükümetin istifası beceriksizliğinin göstergesidir”

Dün akşam yöneticileri ile bir araya gelip hükümetin istifasını değerlendiren Ulusal İttifak Hareketi, “Hükümetin istifası beceriksizliğinin göstergesidir. Ve bu darbeci suçlular birçok kişinin kanına girdiler. İstifa etmekle kurtulamazlar. Bunlar halkın önünde halk tarafından yargılanacaklar.” İfadelerini kullandı.

 

Çözüm yolunun devrim gösterilerinde olduğunu vurgulayan Ulusal İttifak Hareketi “ Halkımızdan isteğimiz gösterilere devam etmeleridir. Çünkü gösterilere devam etmeleri çözümün tek yoludur. Şehitlerimizin kısasını almamız ve bu darbeyi kırmak için tek yol devrim gösterileridir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Hatırlanacağı üzere Mısır’daki geçici Hazım Biblavi hükümeti, dün istifa ettiklerini açıklamıştı. (Fatih Varol İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.