Husên Medenî: PKK Kürtlerin yararına hiçbir şey yapmamıştır

Husên Medenî: PKK Kürtlerin yararına hiçbir şey yapmamıştır

KDP Politbüro Danışmanı Husên Medenî, verdiği bir röportajda PKK'nin Kürtlerin yararına olan bir şey yapmadığını söyledi.

PKK'nin politikaları nedeniyle Kürtlerin zarar gördüğünü belirten Kürdistan Demokrat Partisi Politbüro Danışmanı Husên Medenî, PKK’nin fikirsel, felsefi, siyasi ve ideolojik açıdan diktatör olan Stalin’in dönemindeki anlayışı yansıttığını ifade etti.

Gulan isimli dergiye verdiği röportajda PKK'yi eleştiriler yönelten Husên Medenî, "PKK, bölgede diktatör olmakla beraber kendi düşüncesi dışındaki hiçbir ideolojiyi kabul etmiyor." dedi.

"PKK açık bir şekilde Kürdistan Bölgesel Yönetiminin karşısında duruyor"

Medenî, “Doğu Kürdistan'daki partiler Kurdistan Bölgesel Hükümete karşı saygı duyuyorlar. Fakat Kürdistanî bir parti olduğunu iddia eden PKK açık bir şekilde Kürdistan Bölgesel Yönetiminin karşısında duruyor. Bu duruşuyla Kürdistan'ın bağımsızlık süreci karşısında sorunlar çıkarıyor. PKKnin bu yaptıkları karşısında biz şaşırıp kalmıyoruz. Çünkü PKK'nin yaptığı bu şey garipsenecek bir şey değildir." diye belirtti.

"PKK kendisi gibi düşünmeyenlere saldırıyor ve onunla savaşıyor"

"PKK beladır." diyen Medenî, "Kürtlerin yararına olan hiçbir şey yapmamıştır. PKK fikirsel, felsefi, siyasi ve ideolojik açıdan diktatör Stalin’in dönemindeki anlayışı yansıtıyor. Bölgede diktatör olmakla beraber kendi düşüncesi dışındaki hiçbir ideolojiyi kabul etmiyor. PKK kendisi gibi düşünmeyen veya taraftarı olmayan birini gördüğü vakit hemen ona saldırıyor ve onunla savaşıyor. Bu tavır 30 senedir devam ediyor. PKK hiçbir zaman Kürt halkının yararına bir şey yapmamıştır. PKK'nin amacı ve hedefi her zaman karışıklık çıkarmaktır. PKK Kürdistan devletinin yanın da değildir, aynı şekil Kürdistan bayrağına da karşıdır. PKK milli bir parti değildir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.