Hüseyin Velioğlu Belçika ve İtalya’da anıldı

Hüseyin Velioğlu Belçika ve İtalya’da anıldı

​Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu, şehadetinin 16’ncı yılında Belçika’nın Anvers ve İtalya'nın Trieste şehrinde düzenlenen programlarla anıldı.

Belçika’nın Anvers kentinde yürüttüğü İslami ve insani faaliyetlerle tanınan El Gazali Eğitim Kültür Derneği ve İtalya'nın Trieste kentindeki Said Nursi Vakfı düzenledikleri anma programlarıyla 17 Ocak 2000 yılında İstanbul Beykoz’da polis baskınıyla katledilen Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu’nu andı.

El Gazali Eğitim Kültür Derneği program Bünyamin Ortaç’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Belçika Kevser ilahi grubu ezgiler seslendirdi.

Program daha sonra konuk olarak katılan Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Yahya Yılmaz Hoca’nın konuşmasıyla devam etti.

“Biz Avrupalı Müslümanlar açısından bu büyük insanın en büyük eseri, en büyük mücadele biçimi ve en kendisinden ders çıkaracağımız nokta ise bu ilahi davanın sınırlar ötesine taşınmasıdır.” diyen Yılmaz hoca, Hüseyin Velioğlu’nun inşa ettiği hareketin kendi coğrafyasını aşarak başka coğrafyalara ulaştığını söyledi.

“Bu hareket insanlık için verebileceği bir sürü şeyler vardır”

Yılmaz hoca,  “Bu merhamet, adalet, kardeşlik eksenli hareketin insanlık için verebileceği bir sürü şeyler vardır. Çünkü yıkıma karşı inşaya dönük bir harekettir. Tefrikaya karşı vahdete dönük bir harekettir. İhtilafa karşı ittifaktan yana olan bir harekettir. Mezhepsel sıkıntısı olmayan, ırki problemi olmayan, evrensel düşünen ve mazlum, mağdur ve mustazaf insanların tümü için gücü kuvveti yetse el atmayı hedefliyen bir hareketin müntesipleri olduğumuz için de Allah’u Teala’ya hamd etmek lazımdır.” dedi.

Konuşmasına dua ile son veren Yılmaz, Merhum Velioğlu'nu yakından tanımak isteyenlere huseynisevda.biz sitesinde yayınlanan “Hüseyin Velioğlu'nun Hayatı ve Mücadelesi” başlıklı yazı dizisini okumalarını tavsiye etti.

Velioğlu İtalya’da da anıldı

Öte yandan Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu İtalya’nın Trieste şehrinde de anıldı. Said Nursi Vakfı’nda düzenlenen anma programında vakıf imamı Veysel Aydemir hoca, merhum Velioğlu'nun mücadelesi ve bıraktığı mirasını anlattı.

Program Afganistanlı imamın okuduğu Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan etkinlikte konuşan Veysel Aydemir hoca, merhum Velioğlu’nun tüm zamanını ve enerjisini İslami hizmete adadığını söyledi. Merhum Hüseyin Velioğlu’nu İslami ilkelerinden asla taviz vermediğine dikkat çeken Aydemir Hoca, bunu da kanıyla ispatladığını kaydetti.

Programda Mahsum Aydemir'in merhum Hüseyin Velioğlu’na ithafen okuduğu şiir duygu dolu anlar yaşattı. Program, okunan hatimlerin teslim edilmesinin ardından yapılan İsm-i Azam Duası sona erdi. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.