"Hüseyinler var oldukça, Kerbela gibi olaylar da yaşanacaktır"

"Hüseyinler var oldukça, Kerbela gibi olaylar da yaşanacaktır"

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Kardeş-Der tarafından, Kerbela hadisesinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda, Hz. Hüseyin ve yarenleri anıldı.

DİYARBAKIR- Ergani’de hayırlı hizmetlerini sürdüren Kardeş-Der, dernek binasında Kerbela programı düzenledi. Etkinliğe Dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaşın da katıldığı görüldü. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan  etkinlikte, açılış konuşmasını Eğitimci Yazar Metin Kaya yaptı.

Konuşmasında, Kerbela’nın anlam ve önemine değinen Kaya, Kerbela’nın İslam ümmeti tarafından hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ve ümmet için örnek bir duruş sergilediğini söyledi.

Etkinlik, Sercan Malkoç Hoca’nın Kerbela üzerine okuduğu şiirle devam etti.

“Hüseyinler var oldukça, Kerbela gibi olaylar da yaşanacaktır”


Programda  bir konuşma yapan Ramazan Can Hoca, Kerbela’da şehit olan Ehli Beyt’in çektiği zulme vurgu yaparak,  “ Kerbela’da Resulullah’ın Ehli Beyt’ine büyük bir pusu kurarak hepsini şehit ettiler. Onlar hiçbir zaman zalimin zulmünü kabul edip boyun eğmediler. Zülme karşı baş kaldırıp direndiler ve bu uğurda canlarını Rablerine satarak, kazananlardan oldular. Hz. Hüseyin’e 72 darbe vurup şehit ettiler. Bu günümüze baktığımız zaman da, aynı şeylerin yaşanmakta  olduğunu görürüz. Diyarbakır’da İslami vazifesini yapan Yasin Börü gibilerini de, vücuduna 52 darbe vurarak şehit ediyorlar. Bu da bize gösteriyor ki, Hüseyinler var oldukları müddetçe, Kerbela gibi olaylar yaşanacaktır. Temennimiz, Rabbimizden Hz. Hüseyin gibi izzetli bir ölümü nasib etsin bizlere. “ ifadelerine yer verdi.

Ergani Mizgin İlahi Grubunun Kerbela üzerine bestelediği ilahileri seslendirmesiyle devam eden program, Ergani HÜDA PAR İlçe Başkanı M. Emin Buran’ın okuduğu dua ile sona erdi.  (Veysi Demirci-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.