Husumet kan davasına dönüşmeden giderildi

Husumet kan davasına dönüşmeden giderildi

Mardin'de, Kaya ile Düdük aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

MARDİN - Mardin'in Kabala Beldesi’nde geçtiğimiz Şubat ayında iki kişinin ölümüyle sonuçlanan Kaya ile Düdük aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

 

Kabala Kayalar Camisi’nde bir araya gelen taraflar, barışı sağlayan aracılar tarafından bir araya getirildi.  Yaşanan olayda; Cengiz ve Hüseyyin Kaya isimli iki ferdini kaybeden Kaya ailesinin ileri gelenleri Nuri ve Ferah Kaya tarafından karşılanan Düdük ailesinin fertleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yaptığı konuşmanın ardından barıştırıldı.

 

Kaya ailesinin adına söz alarak kısa bir konuşma yapan Kaya ailesi liderlerinden Ferah Kaya ise yaşanan olayın her iki aileye büyük acılar yaşattığına şahit olduklarını söyledi.

 

Barış merasiminde Cami imamının yaptırdığı duanın ardından Fatiha okuyan davetliler her iki ailenin fertlerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Okunun duanın ardından ellerini barış için buluşturan Kaya ve Düdük aileleri hep birlikte barış sofrasına oturarak bir daha benzer acı olayların yaşanmaması için dua ettiler.

 

Barış merasimine Ahmet Türk ile birlikte Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Kabala Eski Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, Mardin Sanayi Odası Başkanı M. Ali Tutaşı, bölgenin ileri gelenleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve birçok davetli katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.