Husumetli aileler HÜDA PAR'ın da aracı olduğu girişimler sonucunda barıştı

Husumetli aileler HÜDA PAR'ın da aracı olduğu girişimler sonucunda barıştı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Viranşehir Uzlaşı Komisyonu ve Düger Aşireti, Çiftçi ve Yılmaz aileleri arasında yaşanan husumeti, aileleri bir araya getirerek sonlandırdı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Viranşehir Uzlaşı Komisyonu üyeleri Hacı Ramazan Esmer, Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer ve Düger Aşireti'nin girişimleri sonucu, Çiftçi ve Yılmaz aileleri arasında 2 yıl önce başlayan husumet, ailelerin barışmasıyla sonuçlandı.

Husumetli taraflardan birinin olayı HÜDA PAR Uzlaşı Komisyonu’na getirmesi sonucu müdahil olan HÜDA PAR Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer, Uzlaşı Komisyonu üyesi Hacı Ramazan Esmer ve Düger Aşireti'nin arabuluculuğu sonucu husumet daha fazla büyümeden barışla sonuçlandırıldı.

Düzenlenen barış törenine HÜDA PAR Şanlıurfa il Başkanı Lokman Yalçın, Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suruç eski Müftüsü İbrahim İslamoğlu ve her iki ailenin ileri gelenleri katıldı.

Barış töreninde konuşan Suruç eski Müftüsü İbrahim İslamoğlu, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür edip barışın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Yaptığı duanın ardından, her iki aile, şahitler huzurunda el sıkışıp husumeti bitirdiler.

Barış törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, barışı sağlamada emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Barışın tüm husumetli ailelere örnek teşkil etmesini temenni ettiğini söyleyen Yalçın, “Hayırlı bir iş için burada bulunmaktayız. Allah’a hamd ve şükür ediyoruz. Bugün, Çiftçi ve Yılmaz aileleri arasında 2 yıldır devam eden husumetin son bulduğu gündür. Bu vesileyle bu aileleri bir araya getiren, aracılık yapan, katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Esmer ve Düger ailelerini de tebrik ediyoruz. Maalesef kan davaları ve husumetler bölgemizin acı bir gerçeğidir. Biz ümit ediyoruz ki Çiftçi ve Yılmaz ailelerinin bugün göstermiş olduğu duyarlılık ve barış, Şanlıurfa’mıza örneklik teşkil eder. Halen husumeti devam ettiren birçok aile bulunmaktadır.  Buradan onlara da sesleniyorum. Ölümün, çatışmanın, kan davasının sonu yoktur. Bir an önce kendi aralarındaki husumetin sonlandırılması için adım atmalıdırlar. Bizler de HÜDA PAR olarak bu hayırlı girişimlere her türlü desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise “Bizler tabi ki husumetli ailelerin arasına girmek durumundayız. Kanaat önderinden de Allah razı olsun. Bu konuda çok büyük emek sarf ediyorlar. Gönül isterdi ki bu tür olaylar yaşanmasın. Bu bölgemizin bir gerçeğidir, fakat iyi olmayan bu gerçekten kurtulmamız lazımdır. Burada emek veren herkesten Allah razı olsun. Özellikle barışı sağlamada katkısı olan Hacı Ramazan Esmer, Yakup Esmer, Hüsnü Yıldırım, İbrahim Çiftçi, Mehmet Yıldırım ve Mehmet Emin Ateş’ten Allah razı olsun. Rabbim bizleri her zaman güzelliklerle buluştursun.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından verilen barış yemeğiyle program son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)




































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.