Huzurevi olmayan nadir illerden: Bitlis

Huzurevi olmayan nadir illerden: Bitlis

Yaşlılara kendi yakınlarının baktığı Bitlis, huzurevi olmayan nadir illerden biri olarak dikkat çekiyor.

Bitlis huzurevlerinin olmadığı nadir illerden biridir. Huzurevlerinin olmayışı güçlü aile bağlarının varlığına bağlanıyor. Bitlisliler yaşlı yakınlarını huzurevlerine göndermek yerine kendileri bakmayı tercih ediyor.

Son üç yıl içinde huzurevinde kalmak için sadece üç kişinin başvuruda bulunduğunu, yeterli başvurunun olamayışı nedeniyle ilde huzurevinin olmadığını belirten Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, güçlü aile bağlarının olduğu yerlerde huzurevlerine ihtiyaç duyulmadığını söyledi.

Çakan, “İlk etapta bir ilde huzurevinin olamayışı dezavantaj olarak görülse de bu iyi bir gelişmedir. Bir ilde huzurevinin olmayışı orada yaşayan toplumun hala sağlam aile bağlarının olduğunu görmekteyiz. Burada da halkımız kendi yaşlısına sahip çıkıyor. Onları huzurevine göndermek yerine kendileri bakıyorlar.” dedi.

Aile bağlarının güçlü olması kendilerini sevindirdiğini dile getiren Çakan, “Halkımız yaşlılarına bakmayı bir minnet değil bir saygı olarak görmektedir. Burada yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın evde bakım hizmetlerinden faydalanması da bir nevi o ailelere bir destek mahiyetindedir. Temennimiz burada olduğu gibi her yerde insanların huzurevine ihtiyaç duymadan kendi yaşlısına bakmasıdır.” diye konuştu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.