"Hz. Hüseyin Kur’an yaşasın diye canını ve sevdiklerini feda etti"

"Hz. Hüseyin Kur’an yaşasın diye canını ve sevdiklerini feda etti"

​Adıyaman'da düzenlenen Kerbela programında konuşan İmam Hüseyin Kültür ve İlim Derneği Başkanı, Hz Hüseyin kendini ve sevdiklerini Kur'an yolunda feda ettiğini söyledi.

Adıyaman İmam Hüseyin Kültür ve İlim Derneği tarafından Muharrem ayı ve Kerbela faciası dolayısıyla "Hak mateminizi kabul buyursun" adlı bir program düzenlendi.

Düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halkın yoğu katılım gösterdiği programda Kerbela olayı sahnelendi.  

Daha sonra İmam Hüseyin Kültür ve İlim Derneği Başkanı Hüseyin Alagöz bir konuşma yaptı. Hz. Hüseyin, Hz Muhammed'in dinin saf ve temiz kalması için zalimlere karşı mücadele ettiğini söyleyen Alagöz, şöyle konuştu:  

"Hz. Hüseyin mukaddes İslam dini zalimlerin zulüm saltanatına kılıf olmasın, zulümlerine kalkan olmasın diye, millet Yezid ve Yezid karakterlilerinin yaptığını İslam adına kabul etmesin diye mücadele etmiştir. Bugün bu Yezidin uzantıları Kerbela’da yaptıklarını şimdi yapıyorlar. İnsanlar kıyamete kadar Yezidin yaptıklarını Resulullah’ın adına saymasın, Resulullah’ın dini başka Yezidi’in din anlayışı başkan bilinsin diye o gün Muhammedî İslam ile Emevi İslam arasına kırmızı bir çizgi çekti."

"Kurdun, kuşun içtiği o suyu Peygamber evlatlarına yasak ettiler"

Hz. Hüseyin ve yarenlerini susuz bir şekilde şehid edildiğini söyleyen Alagöz, "Fırat’ın suyunu kestiler, su vermediler. Bizim Anadolu’da birisi su istediği zaman, su içtiği zaman denilir ki: 'Su içen yılanda olsa dokunma, ya da su içene yılan da dokunmaz.' Bu kadar insani bir duygudur. Bir insan kimseyi sudan mahrum etmez. Ama kurdun, kuşun, canavarın içtiği o suyu Peygamber evlatlarına yasak ettiler, vermediler. Onları bağırları yanıyordu. Yarenleri tek tek Hüseyin’in uğrunda savaştılar ve can verdiler. Sıra Ehl-i Beyt ailesine gelince, Hz. Hüseyin Hz. Peygambere benzeyen konuşmasıyla, oturmasıyla, edebiyle, ahlakıyla ve simasıyla en çok benzeyen Ali Ekber’ini kendi elleriyle giydirip meydana gönderdi. Habil oldu, en güzel kurbanını O'na sundu. İbrahim oldu, İsmail’ini kurbangaha yatırdı." dedi.

Hz Hüseyin'in Kerbela'daki konuşmalarından kesitler aktaran Alagöz, "O insanları ne kadar gaddar ne kadar vahşi ne kadar insanlıktan yoksun oldukları ispat etmek için, 6 aylık bebeğini alıp gitti savaş meydanına, 'Benimle savaşıyorsun, benim suçum tamam ama bu çocuğun ne suçu var. Bana su vermiyorsunuz, suyu içse kendine gelir. Daha fazla zayiat verir. Ama bu 6 aylık çocuk su içse ne olur? Fırat’ın suyu mu eksilir! kalkıp size karşımı savaşır mı? Neden su vermiyorsunuz?' Hz. Hüseyin’in elleri üzerinde okladılar. Bu kadar vahşi ve gaddar bir toplum bunlar." ifadelerini kullandı.

"Kur'an ve Ehl-i Beyt çizgisinden ayrılırsak Hz Hüseyin gibileri şehid olur "

Bir daha Kerbelaların yaşanmaması için Kur’an ve Ehl-i Beyt çizgisinden çıkılmaması gerektiğini dile getiren Alagöz, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Eğer Hz. Peygamberin buyurduğu şu söze amel etmesek bu tür şeyler daha çok olur. Hz. Peygamber, 'Ben size iki emanet bırakıyorum. Biri Kur’an, diğeri Ehl-i Beytim. Bu ikisine birden sıkı sarıldığınız müddetçe asla doğru yoldan şaşmasınız.' Kur’an ve Ehl-i Beyt’e birden sarılmak lazım. Ne Ehl-i Beyti tutup Kur’an’ı atmak olur, ne de Kur’an'ı tutup Ehl-i Beyt-i atmak olur. Eğer öyle yaparsak işte Yezid ve Yezid karakterliler hep gelir. Toplum bozulur ve Hüseyin gibileri şehit olur, mazlum olur. Her yer Kerbela olur."

 “Alevilik Kur’an ve namaz düşmanlığı değildir!”

Alevilik ve Hz. Hüseyin arasındaki ilişkiye değinen Alagöz, Aleviliğin İslam dışında bir anlayış olmadığını ancak Cumhuriyet sonrası dine karşı oluşturulan bir akımın Aleviliğin dinsizlik, Komünistlik gibi bir anlayış olduğunu ortaya koymaya çalıştığını söyledi. Alagöz, oluşturulan bu anlayış Alevilerin özünden uzaklaşarak gerçek Alevilikten bambaşka bir yere getirdiğine değindi.

Alagöz daha sonra şu ifadeleri kullandı. “Cumhuriyetten sonra bir sol akım oluştu ve sol akımın temel ilkeleri dine ama her türlü dine doğrusuna da yanlışına da karşı çıkmak oldu. Materyalist bir düşünceydi ve maalesef biz Alevilerin arasında çok yayıldı. Bugün hâlâ bazıları bunun temsilciliğini yapıyor. Alevilik sanki bir din düşmanlığıymış Alevilik sanki namaz ve Kur’an karşıtlığıymış, Alevilik sanki dinsizlikmiş, ateistlikmiş gibi dillerine dolayıp söylüyorlar. Hem de Alevi olarak söylüyor Aleviler adına söylüyor. Ben onları kınıyorum. Alevilerin önderi Muhammed Mustafa’dır, Ali el Murtaza, Hasan, Hüseyin 12 İmamlardır. Hz. Hüseyin, Kur’an yaşasın diye canını ve sevdiklerini feda etti." (Cemil Özdaş – İLKHA) 


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler