Hz. İbrahim'in hayatı Arkeoloji Müzesinde canlandırılacak

Hz. İbrahim'in hayatı Arkeoloji Müzesinde canlandırılacak

Yılsonunda tamamlanacak ve 70 bin tarihi eserin sergileneceği Edessa Arkeoloji Müzesi, bitiminin ardından dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alacak.

ŞANLIURFA - Yılsonunda  tamamlanması planlanan Edessa Arkeoloji Müzesi, dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alacak. Dinlenme alanları, mozaik müzesi ve devasa bahçesiyle dikkat çeken müzede, sergilenecek eserlerle insanlığın tüm çağlarını canlandırılacak.

 

Müzede İncelemeleri sırasında bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Müze inşaatında sona yaklaştıklarını belirterek, yılsonuna doğru dünyada sayılı müzelerden biri olacak olan kompleksi hizmete açacaklarını belirtti.

 

Yapılan müzenin ziyaretçilerini yormayan bir şekilde tasarlandığını ifade eden Vali Küçük, “Sıkılmadan, zevk alarak gezilecek bir müze inşa ediliyor. İnsanlığın tüm çağları müzede canlandırılacak. Dinlenme alanlarıyla, mozaik müzesiyle ve devasa bahçesiyle eşsiz bir eseri Şanlıurfa’ya kazandırmak üzereyiz.” dedi.

 

Müzenin dışında da ziyaretçilere sunulmak üzere ışıklı görsellerin hazırlanacağını dile getiren Vali Küçük, müze içirişinde oluşturulacak olan Hz. İbrahim köşesinde de Kur’an-ı Kerim’de anlatıldığı şekilde Hz. İbrahim’in hikâyesinin üç boyutlu olarak canlandırılacağını ifade etti.

 

Yapılacak olan canlandırmanın Diyanet İşleri Başkanlığından alınan fetva doğrultusunda tasarlanacağını belirten Küçük, “Ateşin suya dönüşmesi ve suyun oluşması canlandırmaları ziyaretçilere o ortamı yaşatacak. Müzeyi gezenler sadece tarihe yönelik bilgi sahibi olmayacaklar. Aynı zamanda insanlık tarihine bakışları da değişecek.” şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler