Hz. İsa’yı anmak haram fillerde yarışmakla olmaz

Hz. İsa’yı anmak haram fillerde yarışmakla olmaz

Yılbaşı kutlamalarıyla ilgili bir açıklama yapan Âlimler ve Medreseler birliği başkan yardımcısı (İTTİHAD) Mehmet Şenlik Hoca, Hz. İsa’yı anmak isteyenlerin, onun davasına bakmaları gerektiğini ifade etti.

Yaklaşan yılbaşı kutlamalarıyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya konuşan Âlimler ve Medreseler birliği başkan yardımcısı (İTTİHAD) Mehmet Şenlik Hoca, yılbaşı gecesi olarak insanlara empoze edilen ve her türlü melanetin yaşandığı bir geceyi Hz. İsa’ya isnat etmenin kabul edilecek bir durum olmadığını söyleyerek, Hz. İsa’yı anmak ve anlamak isteyenlerin, onun davasına ve getirdiği dine bakmaları gerektiğini ifade etti.

Müslümanların, yılbaşı kutlamaları adı altında değerlerinden uzaklaştırıldığını ifade eden Şenlik Hoca, Bu tür kutlamaların İslam’da yerinin olmadığının da altını çizdi.

 “Yılbaşı kutlamalarının Hz. İsa ile alakası yoktur”

Batı’nın Kültür emperyalizmiyle özellikle Müslümanları kendi kültürlerinden uzaklaştırmak için birtakım faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Şenlik Hoca, “Yılbaşını sözde dini bir kutlama olarak Hz. İsa için kutladıklarını söylüyorlar.  Oysa bunun Hz. İsa’nın doğum gününü kutlamayla bir alakası yoktur. Bunlar bu gecede bütün halkları sokaklara ve caddelere döküyorlar.  Birçok kötülüğün önünü açarak o geceye has bazı durumları getirmişlerdir. O gece de birçok insan sözde eğlence adına, kumar oynuyor ve fuhuş yapıyor. Yılbaşı gecesi içki ve kumar gecesine dönüştürülmüştür. Noel baba dedikleri bir kukla çıkarmışlar. Bu Noel babanın kutlamasını yapıyorlar. Artık Noel babayı da geride bırakmışlar. Sadece haram ve kötülük işleniyor” dedi.

“Devlet bu kutlamalara kolaylıklar sağlıyor”

Yılbaşı kutlamalarını Hristiyanlardan çok Müslümanların kutladığı bir gün haline dönüştüğüne ve bu durumun da üzüntü verici bir şey olduğunu ifade eden Şenlik Hoca, “Yozlaştırılmış Müslüman halklar bu günlere daha çok ilgi gösteriyor.  Yılbaşı gecesi gelince insanlar bu günü iple çekiyor. Bu geceye özel haramlar işleniyor. Sabahlara kadar yeniliyor ve içiliyor. Belediyeler bu geceye özel servisler yapıyor. Emniyet bu geceye özel ekipler çıkartıyor ve sanki iyi bir hizmet yapılmış gibi davranıyor.  Devlet yetkilileri bu gecenin daha rahat ve güzel geçmesi için halka hizmet yaptığını düşünüyor ve aslında halka kötülük yapıyor.” diye konuştu.

“Müslüman halk değerlerinden uzaklaştırılıyor”

İslam düşmanlarının Müslüman halkı kendi dininden ve kültüründen uzaklaşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Şenlik Hoca, “Bu yılbaşı etkinlikleri Müslüman halkın arasına koyulmuş ve halkı yozlaştırmak için yapılan organizasyonlardır. Müslüman halklar bu duruma karşı uyanık olmalı ve kendi çoluk çocuğunu bu gecede sokağa salmamalıdır. Bir kötülüğü yapmak haramdır o kötülüğe yaklaşmak ta o derece haramdır. Allah-u Teâla, Kuran-ı Kerim’de ‘Zinaya yaklaşmayın’ diyor. ‘Zina yapmayın’ demiyor, yaklaşmamızın bile kötü olduğunu söylüyor. Zina’nın yapıldığı yerlere yaklaşmak bile tehlikelidir ve her an zina yapılabilir gibi olur. O gece de zina fuhuş ve içki birbirine giriyor. Kural kaide ve din-İman ortadan kalkıyor. Müslümanların yaşadığı bir ülke de bu durumların olması çok esef verici bir olaydır.” şeklinde konuştu.

“Kötülüğü bizzat devlet işletiyor”

Yöneticilerin, insanları Müslüman olan bu toplumun harama sürüklenmesine sebep olduğunu halka devletin eliyle kumar oynattığını ifade eden Şenlik Hoca, “Kumar oynamak bütün dinler de tehlikeli görülen bir olaydır. İnsanların buna yaklaşmaması lazım. Devlet kanunlarında da sözde kumar yasaktır. Ama devlet bunu kendisi yapıyor. Milli piyango milli bir kumardır. Devlet bunu millileştirip her topluma yaymaya çalışıyor. Her sokak başında milli piyango biletleri satılıyor. Anonslar yaparak ‘Bu kadar kazanacaksınız’ diye insanları teşvik ediyorlar. Bu milli piyango biletlerinde 1 kişi kazanıyor ama öte yandan Milyonlarca kişi kaybediyor. Bu şekilde kumar sektörüne para kazandırıyorlar.” ifadelerini kullandı.  

“Allah kötülüğü yayanlara lanet etmiştir”

Devletin bu tür organizasyonlarda çok para kazandığını ve halkın değerlerini elde edeceği maddi çıkarlara kurban ederek bu gidişatın sonunu düşünmediğini ifade eden şenlik Hoca, “Devlet bu tür şeylerden kendi payını çıkarıyor. Devlet bunu özelleştirerek bunu daha yaygın hale getirmek istiyor. Devlet kendi vergisini özel sektörden alacak. Özel sektör de daha fazla para kazandırmak için bunu yaygınlaştıracak. Devlet bu kumarı ve fuhşu daha fazla yaygınlaştırıp insanların ahlakını bozacak.  Allah fuhşu, kumarı ve içkiyi yayanlara lanet etmiştir. Bu tür pislikler lanetlik şeylerdir. Allah’ın laneti bunu yayan ve destekleyenlerin üzerine olsun. Allah-u Teâlâ bu kötülüğü kaldırmak isteyenlerin de yardımcısı olsun.” temennisinde bulundu.

“Yılbaşı kutlamaları bilinçsiz insanların işidir”

İçki ve kumarın haram olduğu herkes tarafından iyi bilindiğini fakat yine de bu kötülüğü yapmaya devam ettiklerini belirten Şenlik Hoca, “Bunun zararlı olduğu iyi biliniyor ama yine de bunları teşvik ederek insanları hırsa ve kötülüğe sevk ediyorlar.  Yılbaşı kutlaması Müslümanlara ait bir durum değildir. Yılbaşı kutlamalarını dindar Hristiyanlar da kutlamıyor. Daha çok materyalist bir felsefe üzerinde olan insanlar bu günü kutluyor. Oyun ve eğlence düşkünleri bu günleri bilinçsiz bir şekilde kutluyor. Yılbaşı kutlamalarını küreselleştirerek bunu bütün topluma yayıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Hz. İsa’yı anlamak isteyen, onun getirdiklerine baksın”

Bir peygamberin Kutlu Doğumunu kutlamanın belirli bazı adapları olduğunu söyleyen Şenlik Hoca, “Bir peygamberin Kutlu Doğumunu içkiyle kutlamanın herhangi bir anlamı yoktur. Hz. İsa’nın doğum gününü fuhuş ve çılgınlıkla anmanın Hz. İsa ile hiçbir alakası yoktur. Hz. İsa Allah’ın bir peygamberidir. Onu anmak için onun hayatı ve mücadelesini anlatmak lazım. Onun İncil’de getirdiği nüshalardan pasajlar vererek onu daha iyi anlayabiliriz.” diye konuştu.

“Hz. İsa emperyalizme karşı mücadele vermiştir”

Hz. İsa’nın diktatör Roma imparatorluğuna karşı büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Şenlik Hoca, “Bizim Hz. İsa’nın bu mücadelesini anlamamız lazım. Bu başlık altında mazlum halka mesaj vermek gerekiyor. Hz. İsa’nın mücadele ettiği Roma’nın mirasını emperyalist güçler devralmıştır. Hz. İsa o dönemdeki emperyalizme karşı bir mücadele vermiştir. Ama bu kutlamalar da emperyalizmin eline geçmiş ve onların eliyle kutlanılıyor. Hz. İsa’yı anmak için bu çerçeveden bakmak lazım. “ dedi.

“İnsanları bilinçlendirmek gerekiyor”

İnsanların bu tür oyunlardan ve kötülüklerden uzaklaştırılması gerektiğini ifade eden Şenlik hoca, “Bu konuda hem Hristiyanları hem de Müslümanları uyarmak gerektiğini belirterek, “Müslüman bir ülkede bu gibi çılgın projelerin olması bizim mesuliyetimizdir. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Bu tür şeylerin insanlara anlatılması lazım. Bu konuda halkın aydınlatılması lazım. Herkes elinden geleni yapıp insanları bu tuzaklara konusunda uyarmalıdır” ifadelerini kullandı. (Ali FİDANCI - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler