​"Hz Muhammed alemlere rahmet olarak gönderilmiştir"

​"Hz Muhammed alemlere rahmet olarak gönderilmiştir"

​Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı Koordinatörlüğü tarafından "Hz Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı mewlid etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Ağrı’da düzenlenen mewlid etkinliğinde, ümmetin yeniden kurtuluşunun tek çaresi, Hazreti Muhammed’in sünnetine sarılmakla olduğu mesajı verildi.

Etkinlik Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Hz. Peygamberi anlatan ilahiler okundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı Koordinatörlüğü tarafından Kapalı Spor Salonunda “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temasıyla mewlid etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe siyasi parti başkanları, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağrı halkı sabahın erken saatlerinden itibaren etkinliğin yapılacağı alana akın ederek, yer tutmaya başladı. 7’den 70’e her yaştan vatandaşların akın ettiği etkinlik alanında, farklı görüntüler oluştu. Etkinliğin yapıldığı alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti.

Sunuculuğunu Hamza Yılmaz’ın yaptığı mewlid etkinliği saat 13.00’de Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Grup Vehdet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Maneviyatın doruğa çıktığı etkinlikte seslendirilen ilahilerin ardından Mewlid-i Şerif okundu.

Mevlidin okunmasının ardından ilahilerle program devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan  İsmail Çevik günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Çevik, felaketlerden kurtulmak için Peygambere tabi olmak, onu dinlemek, gönlümüzü ona açmak, onu düşünmek, onu anlamak ve onu yaşamakla mümkün olabileceğini belirtti.

Çevik, "Hz. Resulullah kimdir, bulunduğu toplumu hangi konuma getirdi. Hz. Muhammed (sav) dediğimizde yerde ve gökte övülen, Allah'ın 124 bin Peygamber içerisinde kendisine habibim dediği, dostum dediği Hz. Resulullah kimdir biliyor musunuz? O sadece insanlara değil, O sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa Peygamber olarak gönderilmiş. Allah, Hz. Resulullah'ı cinlere, hayvanlara, tabiata göndermiş, O 18 bin alemin peygamberidir. Yağmur yağınca toprak bereketlenir, insanlık da Hz. Resulullah'ın sünnetini yaşadıkça, ruhları bereketlenir. Evet O alemlere rahmet olarak gönderilmiş." dedi.

Daha sonra sahneye çıkan tiyatro ekibi oynadıkları sahne ile halkı duygulandırdılar. Program seslendirilen ilahiler ve okunan dua ile son buldu.

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.