2017 Çınar Alabaş (İxlîya) köyü kutlu doğum etkinliği foto

2017 Çınar Alabaş (İxlîya) köyü kutlu doğum etkinliği foto

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır Çınar'a bağlı Alabaş (İxlîya) Mahallesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu Çınar İlçe Koordinatörlüğü tarafından Alabaş (Êxilya) Mahallesi'nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu mahalle meydanı tevhit bayrakları, flama ve pankartlarla donatıldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ile Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, AK PARTİ Çınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile vatandaşların katılım gösterdiği Kutlu Doğum etkinliği, Molla İbrahim Durmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Alanı dolduran kalabalıkta başlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhit bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

Mevlidi şerif okunmasıyla devam etkinlikte Cahit Kılıç, Musab Şanlı ve Mahfuz Tekin ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Kısa bir selamlama konuşması yapan İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Kerbela Şanlı, Hz. Muhammed'in herkese hakkını veren adaletli yönüne vurgu yaptı.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Hz. Muhammed'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, onun hak ve adalet rehberi olduğunu söyledi.

Kılıçarslan, "Allah bu kâinat içerisinde en değerli varlık olarak insanı yarattı. İnsan Allah'ın muhatabıdır. Allah insanlar arasından peygamber göndermiş, bu semavi kitapların tümünü insanoğluna gönderdi. Allah iman vasfı ile bizden bahsediyor ve insanları çağırıyor. Allah bizi bu dünyaya onu ve peygamberini tanıyalım diye gönderdi. Biz dünya için sadece dünya malı için gelmedik. Bizler bu dünyaya ebedi bir hayat olan cenneti kazanmak için geldik. Allah bize çok kısa bir ömür vermiş. Ahiret hayatı, cennet ebedidir. Allah muhafaza eğer bizler cennetten mahrum kalır, cehennemi hak edersek asıl büyük felaket odur." dedi.

Ses sanatçıları ile kız çocuklarının ilahi okuduğu etkinlik, Molla Abdurrahman Aslan'ın yaptığı duayla sona erdi.

Ayrıca, etkinliğin öncesinde İttihad'ul Ulema Êxilya Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta katılımcılara mevlit yemeği ikram edilirken, medreselerin önemine vurgu yapıldı.

ÇINARINSESİ




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum