"Hz. Muhammed üstün ahlakıyla cehalet dönemini Asr-ı Saadet'e çevirmiştir"

"Hz. Muhammed üstün ahlakıyla cehalet dönemini Asr-ı Saadet'e çevirmiştir"

​Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen Mevlit etkinliğinde Hz. Muhammed'in üstün ahlakına değinen Molla Fevzi Güner, Hz. Muhammed'in üstün ahlakıyla cehalet dönemini Asr-ı Saadet'e çevirdiğine dikkat çekti.

Kozluk'ta (Hazo) Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Kürtçe Mevlid-i Şerifi okumalarıyla devam etti. Daha sonra İlçe Gençlik Merkezi bayan korosu tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından etkinlikte Molla Fevzi Güner, "Asr-ı Saadet ve Peygamber" temalı bir konuşma yaptı.

Güner, Hz. Muhammed'i anmanın sadece 10-15 dakikalık anlatım veyahut mevlit okunmasıyla olamayacağını belirterek O'nu anmanın, getirdiği hayat tarzını yaşamak olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed'in güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini söyleyen Güner, "Güzel ahlak açısından ondan önceki eksik kalmış ahlakları tamamlamak için gönderildim, buyuruyor Peygamber Efendimiz. Bu 23 yıllık Peygamberlik süresinde, Risalet döneminde, o cehalet dönemini Asr-ı Saadet'e çevirmesinin altında, temelinde Peygamber Efendimizin güzel ahlakı yatar. O dönemde diri diri toprağın altına gömülen kız çocuklarının, cennet anaların ayakları altındadır, buyurarak cenneti ayaklarının altına sermiş ve üstün ahlakıyla cehalet dönemini Asr-ı Saadet'e çevirmiştir." diye konuştu.

"Peygamber Efendimizi anmak O’nun bize gösterdiği hayat tarzını yaşamaktır"

Hz. Peygamberi anmanın veladet yıldönümünde O'na birer mevlit okumakla olamayacağına dikkat çeken Güner, Hz. Muhammed’i (s.a.v) anmanın O'nun getirdiği ahlakla ahlaklanmak, gösterdiği yolda yürümek ve bize gösterdiği hayat tarzını yaşamak olduğunu vurguladı.

Güner, son olarak şunları söyledi: "Dolayısıyla kısacık bir sürede, 10-15 dakika gibi bir süre içerisinde Peygamberimizin ahlakını anlatmak elbette mümkün değil. Ancak dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesinde O'nu anmak, O'na salat ve selam getirmek, O'nun ahlakını bir nebzecik de olsa anlayıp yaşayabilmek için bir araya geliyoruz elbet. Zira Peygamberimizi anmak veladetinde, mevlidinde anmak, mevlit okumak, salat ve selam getirmek elbette insana sevap kazandırır. Elbette insana Allah’ın nezdinde derece kazandırır ancak sadece Peygamberimizi anmak, onun doğduğu günde mevlid-i şerif okutmak yeterli değildir. O'nun ahlakıyla ahlaklanmak, O'nun bize gösterdiği yolda yürümek, O'nun bize gösterdiği hayat tarzını yaşattığımız zaman, işte o zaman Peygamber Efendimizi anmak olur."

Yapılan konuşmanın ardından Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğüne bağlı Kozluk Gençlik Merkezinde Dini İlimler Atölyesinde öğrenim gören kadınları beratları takdim edildi. Kur'an-ı Kerim'i öğrenen kadınlara Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler verildi.

Molla Fevzi Güner'in okuduğu duanın ardından program verilen mevlit yemeğiyle son buldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler