“Hz. Muhammed’e saldırı, onlara kâr kalmayacaktır”

“Hz. Muhammed’e saldırı, onlara kâr kalmayacaktır”

Fransa’da yaptığı dini değerleri hicvedici yayınlarıyla tanınan Charlie Hebdo dergisine yönelik düzenlenen saldırının ardından, son sayısında İslam peygamberine hakaret içerikli karikatürleri tekrar yayınlamasına, Vanlı STK’lardan tepkiler gelmeye devam e

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’nin birçok yerinde Müslümanlar peygambere yapılan bu çirkin saldırıya tepkilerini göstermeye devam ediyor.

 

Yapılan bu çirkin saldırıyla ilgili tepkisini ortaya koyan  Van İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği  (VİMED) Başkanı Mehmet Emin Akan, düşüncelerini şu şekilde dile getirdi; 

 

“İslam’ın son peygamberi olan Hz. Muhammed’e (sav) saldırıyorlar. Hem Yahudilerin hem de müşriklerin Mekke’de yaptıkları işkenceler, zulüm ve hakaretleri İslam tarihinden, Kur ‘andan ve  hadislerden biz biliyoruz. Peygamber Efendimize vahyin gelişiyle birlikte müşrikler olsun, özellikle Yahudiler olsun kinleri devam etti ve bugüne kadar da devam ediyor. Ama Allah Resulü’ne (sav) sahabelerin,  ‘Ya Resulullah bunlar artık çok oldu, bunlara beddua et, Allah bunları yok etsin, helak etsin.’  şeklinde isteklerde bulundukları zaman şöyle buyurdu; ‘Ben rahmet peygamberiyim azap peygamberi değilim’ demiş ve bunu ahlakı, hal ve hareketleri ile göstermiştir. Bu Mizah dergisinin yapmış olduğu terbiyesizlik, Allah resulüne yakışmayan şeyleri derginin kapağında yayınlamasıyla değil, ondan önce de mesela günahları sadece Müslüman oldukları için,  peygamber efendimizin ümmeti oldukları için, masum Filistinli kardeşlerimiz yine bunların sahipleri olan batı ve Yahudiler tarafından yine bu zulmü görüyorlar. Tabi bunlar artık yaptıkları zulme doymuyorlar.    Bu sefer bütün dünyadaki yandaşlarıyla İslam’a saldırmaya başlıyorlar. İslamın son peygamberi olan Hz. Muhammed’e (sav) saldırıyorlar. Tabi bu onlara kar kalmayacaktır. Çünkü bu dini Allah gönderdi, bu peygamberi Allah gönderdi, vahyi, kitapları emir ve yasakları Allah gönderdi. Onun koruyucusu da Hz. Allah’tır.  Buna karşı Allah’ın Resulü’nün (sav) hal, hareket , tavır,  davranış ve ahlakı ile hareket etmemiz lazım. Ama hiçbir zaman bu hakareti Müslüman olarak kabul etmiyoruz” dedi.



‘’Küfür hiçbir zaman İslam’a dost olmaz’’

Küfrün Hiçbir Zaman Islama dost olamayacağını söyleyen Akan, “Bugün dünyayı biz beşler yönetiyoruz diyor birleşmiş milletler ancak bunlardan üstün bir ilahi sistem vardır, bir inanç vardır, gelen bir peygamber vardır bunlardan üstün olarak bunu bilmeleri şarttır. Çünkü peygamber bu haberi bize vermiştir ki küfür tek millettir. .Dolayısıyla Müslümanlar üzerine düşenleri yapmaları lazım, bunu kınamaları lazım yine ıslama ve Allah resulünün ümmetine yakışır bir şekilde. Bizler Fransa’da yayın yapan bu derginin yaptıklarını kınıyoruz lanetliyoruz hem de bu cüreti gösterip ben bunun yandaşıyım diyen Cumhuriyet gazetesini de biz kınıyoruz.Çünkü bunu bilsinler peygamber insanlar içerisinde üstün,şerefli,seçilmiş bir insandır.Hal hareket ahlak ve tavrıyla Allah tarafından seçilmiş temizlenmiş bir insandır.Bunların hadlerine mi peygambere dil uzatmak,bir gün gelir bunların bu çirkin oyunların içerisinde inşallah boğulacaklar biz buna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.



“Kişi sevdiği ile beraberdir”

Akan, “Müslümanların yapmaları gereken, onlara destek vermemeleri onlarla beraber olmamalarıdır. Çünkü Allah Resulü belirtiyor; ‘Kişi sevdiği ile beraberdir.’ Dolayısıyla kişi desteklediği ile beraberdir. Biz maden Müslümanız, madem bunlar da bu cüreti gösterip, bu çirkin karikatürleri yayınlıyorlar, o halde  biz de, onların ne gazetelerini alırız, ne de onların televizyonlarını seyrederiz. Bakın bu önemli bir şeydir. Ben Allah’ın Peygamberine inanıyorum diyen bir insanın, onlara meyilli olan yayınları da kesmeleri lazım.” ifadelerini kullandı.



Batının kendisini dünyadan üstün göstermeye çalıştığına da değinen Akan, “Batı kendisini dünyadan üstün görmeye çalışıyor ama, dünya onlardan üstündür, Müslümanlar onlardan üstündür. Bir Müslüman onların binlercesine bedeldir. “ dedi.  (Sedat Karatay-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler