Hz. Muhammed’in aşkıyla hem ağladı hem de ağlattı

Hz. Muhammed’in aşkıyla hem ağladı hem de ağlattı

Ağrı’da düzenlenen “O’nu En Güzel Kim Anlatır” proje yarışmasının il merkezi finaline katılan ortaokul öğrencisi, Hz Muhammed’in (s.a.v) hayatını anlatırken hem ağladı hem de izleyenleri ağlattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde “O’nu En Güzel Kim Anlatır” proje yarışması düzenlendi. İl merkezi finali Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeliğini Türk Dili Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, müzik ve meslek öğretmenleri yaptı.

Cumhuriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Gizem Akdağ, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Yanaklarından yaşlar süzülen Akdağ, izleyenleri de ağlattı. Yarışma sonunda Eliaçık Ortaokulu öğrencisi Ümmü Gülsüm Bayazıt birinci, İMKB Gazi Ortaokulu öğrencisi Fatma Kösedağ ikinci, Cemil Meriç Ortaokulu öğrencisi Zehra Nur Algör ise üçüncü oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, öğrencileri tebrik ederek, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirirken, elemelere katılan her öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Cumhuriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Gizem Akdağ ise, yarışmada Peygamber Efendimizin hayatını anlattığını belirterek, “Anlatırken de çok duygulandım ve ağladım. Bu duyguyu hissedişimin ve ağlamamın sebebi de şuydu. Ben Peygamber Efendimizi anlatırken, O’nun bir çocuğu, bir evladı, bir kızı gibi hissediyorum. Peygamber Efendimizi o kadar seviyorum. Hani Veysel Karani görmeden sevmiş ya, ben de Peygamber Efendimizi görmeden sevdim.” dedi.

Yarışmayı, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Milli Eğitim Müdür yardımcıları Yakup Turan, İshak Hasanoğlu ve Neriman Karakoç, Eleşkirt ilçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler izledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.