"Hz. Muhammed'in hayatının her safhası ümmeti için örnek teşkil etmeli"

"Hz. Muhammed'in hayatının her safhası ümmeti için örnek teşkil etmeli"

Adana'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Hz. Muhammed'in hayatının her safhasının ümmeti için örnek teşkil etmesi gerektiği belirtildi.

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifleri münasebetiyle gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında bir program da Adana'da düzenlendi. "Bütün Yönleriyle Hz. Muhammed'i (SAV) Anlamak' temalı etkinlikte, Hz. Peygamber'in ve sahabelerinin örnek hayatlarını ve mesajlarını anlatan konuşmalar yapıldı.

Adana'da onlarca sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatifi Meclisi (ASİM) tarafından organize edilen etkinlik, Yüreğir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, seslendirilen ilahilerle devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ASİM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eraslan, İslami kaynakların, Hz. Muhammed'in güzel ahlakından ve çalışmalarından sıkça bahsettiğine değindi.

Eraslan, "O çok iyi bir davetçi, çok iyi bir tüccar, çok iyi bir eş, çok iyi bir baba, çok iyi bir akraba, çok iyi bir komşu. Onu tanıyan herkes ondan emin. Peki, onun takipçileri ve ümmeti olarak bizler onu gereği gibi örnek alabildik mi?" diyerek, Müslümanların Hz. Muhammed'i bütün yönleriyle rol modeli olarak almaları gerektiğine değindi.

"Hz. Muhammed Müslümanlar için tek rehberdir"

Daha sonra katılımcılara hitap eden İlahiyatçı-Yazar İdris Tüzün, Hz Muhammed'i anmakla birlikte anlamanın da önemli olduğunu vurgulayarak, "Hz. Peygamber'in anıldığı meclislere Allah'ın rahmeti iner. Hz. Muhammed Müslümanlar için tek rehberdir. Onun eşsiz şahsiyetinden bazı Batılı müsteşrikler ve düşünürler de övgüyle bahsediyor." ifadelerini kullandı.

"Hz. Muhammed'in hayatının her safhası ümmeti için örnek teşkil etmeli"

İlahiyatçı-Yazar Muhammed Mustafa Korkmaz ise Hz Muhammed'in aile yaşantısı konusunu ele alarak, şunları söyledi: "Hz. Muhammed'in hayatının her safhasının, her alanının biz ümmeti için örnek teşkil etmesi gerekiyor. Eğer bugün onu tüm yönleriyle kendimize örnek alırsak ve onun mesajını hanımlarımıza, çocuklarımıza en güzel bir şekilde anlatabilirsek Allah'ın izniyle asrı saadeti hep beraber yaşamış oluruz. En önemli saadet ailede başlar. Eğer ailede saadeti yakalayamazsak toplumda da saadet olmaz."

Hz. Muhammed'in hayatından kesitlerle güzel ahlakını anlatan Korkmaz, Müslümanların da mutlaka onun ahlakıyla ahlaklanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından etkinlik, kapanış duası ve ASİM üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler