“İbadette samimiyet devamlılıktır”

“İbadette samimiyet devamlılıktır”

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Şevval ayındaki orucun faziletlerine değinerek, “İbadette samimiyet devamlılıktır.” dedi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ramazan ayı ve bayramının ardından ibadetlerin devamlılığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dolu dolu geçen Ramazan ayından sonra ibadetlerde durağanlığın olmaması gerektiğini belirten Coşkun, güzelliklerin belirli zamanlarda kalmaması gerektiğini söyledi.

Coşkun, “Yaratılışın gayesi ibadettir. Varlığımızı ve hayatta kalmamızı borçlu olduğumuz Yaratıcımıza, yaşadığımız sürece mübarek günler ve geceler beklemeksizin hassasiyetle ibadete devam etmeliyiz.” dedi.

Hayatta durağanlığa yer olmadığı gibi ibadetlerde de durağanlığa yer olmadığını söyleyen Coşkun, ibadetlerimize daha fazla özen vermemiz gerektiğinin altını çizdi.

İbadetteki devamlılığın samimiyetle ilgili olduğunu söyleyen Coşkun,  “Ramazan belirli bir zaman dilimiyle sınırlıydı ve o süre bitti. Ancak onun üzerimizde bıraktığı etki sürekli olmalı ve bizi geleceğe taşımalıdır.” dedi.

Bunun için şevval orucunun bir fırsat olduğunu söyleyen Coşkun şunları ekleyerek sözlerine son verdi; “Ramazanın ardından da hanelerimizden iftarlar eksik olmasın. Kuran sesleriyle evlerimize ruh kazandıralım. Bundan sonra da namazlarımıza dikkat edelim. Zekât ve sadakalarla temizlenen mallarımıza haram karıştırmayalım. Sadece mübarek gün ve gecelerde değil, kulluk vazifemizi her zaman yerine getirelim.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler