İbadi, Talabani ile görüştü

İbadi, Talabani ile görüştü

Irak Başbakanı İbadi, Süleymaniye'deki evinde ziyaret ettiği Irak eski Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Talabani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi ziyaret etti. 

KYB’nin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre görüşme, Talabani’nin Süleymaniye'deki resmi konutunda basına kapalı gerçekleşti. İbadi, Talabani’nin sağlığının iyiye gitmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. İbadi, Irak'ın demokratik ve federal bir yapıya kavuşmasında Talabani’nin büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Talabani’yle görüşmesinin ardından KYB politbüro üyeleriyle bir araya gelen İbadi, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için ağır kararlar almaya hazır olduğunu belirtti. İbadi, bunun için de bütün tarafların desteğinin şart olduğuna işaret etti. 

KYB Politbüro Sekreteri Mela Bahtiyar da Bağdat hükümetiyle yaşadıkları sorunların çözümü için Başbakan İbadi’nin aktif bir rol oynamasını istedi.

"Kürt bölgesinin bütçedeki payının verilmesi, sorunlu bölgeler için Irak Anayasası’nın 140. maddesinin uygulanması, Peşmerge güçlerinin silahlandırılması ve petrol ihracında Kürdistan hükümetinin ekonomik haklarının gözetilmesini" gibi başlıklarını talepleri olarak sıralayan Bahtiyar, söz konusu şartların yerine getirilmesi için Bağdat hükümetine 3 ay süre verdiklerini kaydetti.

Bahtiyar, bu süre içerisinde Bağdat hükümetinin ne kadar samimi olduğunu test edeceklerini sözlerine ekledi. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.