İbrahim Kalın: ABD ile Menbic’te ortak devriye yakında başlayacak

İbrahim Kalın: ABD ile Menbic’te ortak devriye yakında başlayacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile Menbic’te ortak devriyenin yakında başlayacağını söyledi.

ABD ile Menbic görüşmeleri konusunda gelinen noktayı değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD ile vardığımız mutabakatın uygulanması büyük önem arz ediyor. 48 devriye çalışması yapıldı, ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. Çok yakın bir zamanda da müşterek eğitim ve devriye faaliyetleri başlayacak." dedi.

Menbic yol haritasının önemli bir anlaşma olduğunu belirten Kalın, "Biz buna sadığız, gereğini yapacağız. Fakat eş zamanlı olarak Amerikan yönetiminin YPG ve PYD ile angajmanının devam ediyor olması bizim için ciddi bir endişe kaynağıdır." diye konuştu.

Erdoğan, Trump ile görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın ABD ziyaretinde Trump ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kalın, “Çeşitli devlet başkanları ile görüşecek. Kesinleşenler var kesinleşmeyenler var.” ifadelerini kullandı.

Cumhur ittifakı

Cumhur ittifakına ilişkin bir soru üzerine Kalın, “Sayın Bahçeli’nin dün yaptığı açıklama memnuniyet verici. Seçimlere doğru planlar yaptıklarını göstermesi açısından. Görüşme meselesine gelince, bu tabi biraz program meselesi. Cumhurbaşkanımızın yoğun gündemini görüyorsunuz. Bu görüşmeler her an olabilir.” dedi.

Katar tarafından hediye edilen uçak

Kalın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Katar tarafından hediye edilen uçağa gösterdiği tepkiyi de değerlendirdi. "Bütçeden çıkan bir TL bile söz konusu değil." diyen Kalın, " Sayın Cumhurbaşkanımızın da Tahran dönüşüydü galiba, gazetecilere yaptığı açıklama vardı. Burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütçesinden çıkan bir lira bile yok. Bu Türkiye ile Katar arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olarak değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Sayın Bahçeli’nin görüşünü saygıyla karşılıyoruz elbette. Bu envantere girmiş bir uçaktır. Devletin envanterindeki diğer unsurlar nasıl hizmet ediyorsa, o şekilde hizmet edecektir." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.