İç meseleler emperyalistlere havale edilmemeli video

İç meseleler emperyalistlere havale edilmemeli video

​Bangladeş’te idam edilen Cemaati İslami lideri Muhammed Kamarruzzaman için Şanlıurfa'da kılınan gıyabi cenaze namazına katılan bağımsız milletvekili adaylarından Hür Aday Mehmet Yavuz, yaşanan sorunların asıl sebebinin Müslümanların bir araya gelememesi

Bangladeş’te Cemaati İslami lideri Muhammed Kamarruzzaman'ın idam edilmesine tepkiler sürüyor. Şanlıurfa’da kılınan gıyabi cenaze namazından sonra basın açıklaması yapılarak Bangladeş yönetimi kınandı.

Gıyabi cenaze namazına HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından Mehmet Yavuz da katıldı. Basın açıklamasının ardından konuşan Yavuz, yaşanan bu sorunların asıl sebebinin Müslümanların bir araya gelememesi olduğunu vurguladı.

Böyle bir meseleye gerekli hassasiyeti gösteren STK’lara teşekkürlerini sunan Yavuz, “İslam ülkeleri her geçen gün daha fazla kan kaybediyor. Müslümanların bir araya gelememesi, kendi iç sorunlarını emperyalist ülkelere havale etmesi meselenin temel nedenidir. Ortadoğu’dan her gün kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Temennimiz Müslüman halkların, bir araya gelerek kendi idarecilerinin üzerinde baskı oluşturmalarıdır.” diye konuştu.

İslam ülkelerindeki liderlere seslenen Yavuz, bir an önce mevcut durumlarını düzelterek var olan iç sorunlarını emperyalist ülkelere havale etme yerine kendi aralarında çözme çağrısında bulundu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler