İç ve Doğu bölgelerinde buzlanma ve don uyarısı

İç ve Doğu bölgelerinde buzlanma ve don uyarısı

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin edilirken, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağış, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelerde, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde bir değişikli olmaması bekleniyor. İç ve batı kesimlerde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilirken, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don uyarısında bulunuldu.

 

Hava Sıcaklığı: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemi bir değişiklik beklenmiyor.

 

Rüzgar: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.



Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

 

Kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısı: Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

 

Bölgelere göre hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

Ege: Çok bulutlu, kıyıları ile Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, batısının çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

İç Anadolu: Az bulutlu, batısının parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

 

Doğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler