İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı Diyarbakır'da

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı Diyarbakır'da

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi'nin çalışma ziyareti kapsamında Diyarbakır'a geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi'nin (İZDES) çalışma ziyareti kapsamında Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve beraberindeki heyet, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Çataklı'ya ziyaretinde, proje heyeti eşlik etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Çataklı, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çataklı, "Bugün beraberimizde çalışma arkadaşlarımızla birlikte Diyarbakır'a geldik. Öncellikle valimizi ziyaret ederek istişarelerde bulunacağız. Başta güvenlik konuları olmak üzere bakanlığımızın görev alanlarıyla ilgili konularda bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Sonrasında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yine bakanlığımızın görev alanına giren konulardaki düşüncelerini almak maksadıyla bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bakanlığımızın görev alanında hizmet almış olan vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerinde şehit ve gazi aileleri de olmak üzere ziyaret amaçlıyoruz. Empati yaparak biraz onların görüşlerini alarak, yaptığımız çalışmaların onlar tarafından nasıl görüldüğüyle ilgili anlamak ve değerlendirmek istiyoruz." dedi.

"Trafik konusu ülkemizde önemli sorunlardan biri"

Türkiye genelinde "öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla yaya öncelikli trafik bilincini yaygınlaştırmak masadıyla kampanya başlattıklarını kaydeden Çataklı, şunları söyledi:

"Diyarbakır Valiliğinin koordinesinde yapılacak olan etkinliğe iştirak edeceğiz. Trafik konusu ülkemizde önemli sorunlardan biri, çok sayıda insanımızı kaybediyoruz. Bu anlamda yavaş yavaş sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin desteğine de ihtiyacımız var. Bu çalışmaların da oldukça faydalı ve hayırlı bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Günün sonunda bir değerlendirme yaparak Diyarbakır'dan ayrılacağız. Her geldiğimizde Diyarbakır'ın toparlanmış olduğunu görmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Açıklamanın ardından valilik makamına geçen Çataklı, Güzeloğlu'yla sohbet etti ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra İZDES İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, Remzi Oğuz Yılmaz, Ahmet Yıldız ve Hacı Hasan Gökpınar, Jandarma Genel Komutanlığından Tuğgeneral Şakir Uslu, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Levent Tuncer, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nagehan Önder, AFAD Daire Başkanı İrfan Keskin, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, İl Göç İdaresi Müdürü Sercan Aydın, AFAD Müdürü Şükrü Kikizade ile Planlama Uzmanı Sercan Yazıcı katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler