İçişleri Bakanı Ala, Gözaltına alınanların sayısı 18 bin 44

İçişleri Bakanı Ala, Gözaltına alınanların sayısı 18 bin 44

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz’da yaşanan darbe sonrasında Paralel Yapıya yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında 18 bin 44 kişinin gözaltına alındığını ve 9 bin 677 kişinin tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ala 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin Paralel Yapıya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında son rakamların sorulması üzerine verdiği yanıtta, "Şu an itibarıyla gözaltına alınan sayısı 18 bin 44, tutuklu sayısı 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin sayısı 49 bin 211 ve tabii çok çeşitli bakanlıklarda, her bakanlıkta, her kurumda bu yapıyla iltisaklı olan, bu yapının elemanı olan, bu yapıya üye olan kimselere de devlet görevinden el çektiriliyor, açığa alınıyor. Kimisinin, darbeyle ilişkisi olanların işine son veriliyor." İfadelerini kullandı.

Bakan Ala, askeri ortaokulların kapatılmasının bir boşluk oluşturup, oluşturmayacağına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Boşluğu şimdikiler doğuruyor, bunun varlığından ne olur ki. O okullar tamamen ele geçirilmiş, ülkeye problem üretir hale gelmiş, sorular çalınıyor, milletin bütün evlatlarının hakkı yeniyor, orası olsa ne olacak? Kapatılacak oralar. Milletin çocukları, kendi ailelerinin yanında, toplumun içerisinde lise mezunu oluyor değil mi? Bizim dünya kadar lise mezunumuz var. Liseyi normal bitirecek, üniversiteyi normal bitirecek, alacağız oradan, memleket evlatlarını yetiştireceğiz. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı yapacak. Yetiştirip biz Sahil Güvenlik'te, Jandarma'da istihdam edeceğiz. Milli Savunma da yetiştirecek, Genelkurmay'a, orduya verecek. Ordu da onları istihdam edecek. Sonra da general olacak seviyeye geldiği zaman da milletin iradesini temsil edenler terfilerine karar verecek ve atamalarını yapacak."

Bakan Ala, memura izin yasağının ne zaman kalkacağına ilişkin soruyu da şu şekilde yanıtladı:

"Şu anda bu devam edecek. Teyakkuz durumu sürüyor. Umarım kısa zamanda yeniden bir değerlendirme yaparız. Hükümetle yaptığımız değerlendirme sonucunda bir karar veririz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.