İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Van'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Van'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van’a beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Özel uçakla Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen İçişleri Bakanı Efkan Bakan Ala ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Partili yöneticiler ile bazı kurum amirleri tarafından karşılandı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Ala ve Yıldırım, dün yaşanan trafik kazasında 2 yeğenini kaybeden Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu'ya taziye ziyaretinde bulundular. Daha sonra Van Valiliğine geçen Bakan Ala ve Yıldırım burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

“Bu halkın kimliğine saldırıdır”

Burada ilk olarak konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP/PKK’ye göndermede bulunarak, “Oy alıp Vatandaşa hizmet etme gayreti içerisinde olmadan siyaset yapmak anlamsızdır. Mümkün de değildir. Demokrasiye de, insanlığa da, vatandaşın vicdanına da aykırı işlerdir. Bizde hizmet etmek isteyenlerin; önüne çukur kazmak, onları terör yöntemleriyle, saldırılarla, şiddetle engellemeye çalışmak vatandaşın iradesine, kimliğine, kişiliğine ve her şeyine saldırıdır. Onun için biz terörü topyekûn Türkiye’nin gündeminden çıkmasını arzuluyoruz. Onun için elimizden geleni yapıyoruz. Devlet- millet, bu kararlılık içerisinde kamu sağlanacak. Ve milletimiz o düzen içerisinde gelişmesini, ekonomik kalkınmasını sağlayacak.” dedi.

“Van Büyükşehir Belediyesi bu paraları nereye harcadı?”

Daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da gündeme getirilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılan kaynaklardan da söz eden Ala, “Bizler merkezi hükümet olarak belediyelere kaynak aktarıyoruz. Belediyeler de bu kaynakları alarak millete hizmete dönüştürecek. Van’a biz 2015 yılında 386,6 milyon TL Van Büyük Şehir Belediyesine para aktarmışız. Şimdi Erzurum’a 381, Kahramanmaraş’a 362, Denizli’ye 347 milyon TL aktarılmış. Yani Van’a 386 milyon Denizli’ye 347 milyon. Şimdi siz Vanlı kardeşlerime hizmet edilsin diye bunu aktardık. Onun için bunun sokakta kaldırım olarak, park-bahçe olarak vatandaşın hizmetine sunulması lazım.”

Daha sonra konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar ve devam eden projelerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

“Bu yol, yol değildir”

Bakan Yıldırım, “Memlekette huzur olursa, barış olursa, kardeşlik daim olursa yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Onun için biz diyoruz ki gelin artık enerjimizi boşa harcamayalım. Enerjimizi ülkemizin geleceğine gençlerimizin daha güzel bir Türkiye’ye ulaşması için hep aynı yönde harcayalım. Terör örgütünün şunu çok iyi bilmesi lazım. Bu yol yol değildir. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Doğru olan Türkiye’nin aydınlık geleceğidir.” diye konuştu.

Buradaki açıklamanın ardından Bakan Ala ve Yıldırım Ak Parti Van İl Başkanlığına geçti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.