İçişleri Bakanı Soylu Çınar'da seçim bürosu açtı

İçişleri Bakanı Soylu Çınar'da seçim bürosu açtı

Seçim çalışmaları kapsamında Çınar’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim bürosunu açtı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çınar ilçesinde Ak parti Çınar belediye başkan adayı Yusuf Durmaz’ın seçim bürosu açılışına katıldı.

Programda otobüs üzerinden halka seslenen Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.

‘13- 14 yaşındaki kızlarımızı Murat Karayılan, Cemil Bayık denilen hayvanlara meze olarak sundular’

Soylu PKK yöneticilerine sert sözlerle yüklenerek, “13- 14 yaşındaki kızlarımızı o Murat Karayılan denilen hayvana, öteki taraftan o Cemil Bayık denilen hayvanın masalarına meze olarak sunmak istediler. Oysa size şunu söylemek isterim. Doğu ve Güneydoğu’ya çok geliyorum ben. Ben demekten Allah’a sığınırım da, meseleyi anlatmak için söylüyorum. Hakkâri’ye sadece 30 defa gittik. Diyarbakır’a kaç kere geldiğimizi bilmiyoruz, Şırnak’a, Cizre’ye kaç kere gittiğimizi bilmiyoruz. Ağrı’ya kaç kere gittiğimizi bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Yüksekova’ya yapılan havalimanına 507 kez saldırdılar’

Soylu Yüksekova’ya havalimanı yapımı esnasında 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “Bakın Çınarlılar, Yüksekova’ya havalimanı yapıldı değil mi. Tam 507 kez saldırdılar hava limanına. Millete pusula dağıttılar, esnafları gezdiler, bu havalimanından uçmayacaksınız dediler. İlk önce kim bindi biliyor musunuz? Pervin Buldan, VIP uçtu hem de VIP’den. Orda 8 insan şehit oldu, 8 evladımız. VIP’den uçtular. Ne ahlakları var, ne prensipleri var, ne de değerlendirmeleri.  " ifadelerini kullandı.

‘15 bin terörist vardı dağlarda, 700 kaldı’

Dağlarda 700 PKK’linin kaldığını belirten bakan Soylu, “Bunlara yüz vermeyin. Bunlar bizi kökümüzden, ailemizden ayırmaya çalışıyorlar. Bunlar niteliksizdirler. Zaten CHP ile de ikiz kardeş oldular. Kılıçdaroğlu'nun nasıl ayak bastığı yerde ot bitmezse, bunların da ayağının bastığı yerden hayır gelmez. Siz terörü kafanıza takmayın, işinize bakın. Çocuklarınızı okutun, onları yarına hazırlayın. Memleketimizin her tarafında birer kardelen gibi hizmet yapsınlar, memleketimizin her tarafında bulunsunlar. Siz kendi işinize gücünüze bakın, terörü biz hallederiz. 15 bin terörist vardı dağlarda, 700 kaldı. Bahar da onları da temizleyeceğiz. Siz merak etmeyin, size kimsenin musallat olmasına fırsat vermeyeceğiz, bilmenizi istiyorum.” dedi.

‘Kandil’e talimatı Amerika verir, Avrupa verir, ipi onların elindedir’

Pkk’nin ipinin Amerika ve Avrupa’nın elinde olduğunu ifade eden Süleyman Soylu “Terör örgütü robot gibidir. Ne vekili vardır, nede belediye başkanı. Oradan talimat verirler, oradan yönetirler. Kandil’e de talimatı Amerika verir, Avrupa verir, ipi onların elindedir. Bizim ipimiz kimsenin elinde değil, sizin elinizdedir.” dedi.

‘HDP’li belediye başkanı Ak Partili olduğum için görev yaptığım camiye parke taşı vermedi’

HDP’li belediye başkanının, Ak Partili olduğu için görev yaptığı camiye parke taşı vermediğini belirten Ak Parti Çınar belediye başkan adayı Yusuf Durmaz, “ben bir köyde imamlık yapıyordum, birisin dedim ki benim görev yaptığım camiye parke taşları lazımdır, dedi ben başkanı tanıyorum, hemen halledelim, dedim hallet. Vallahi üçümüzde hayattayız, bakın buradan açıkça söylüyorum. Hemen aradı, tabi olay 6-7 yıl önce yaşandı. Dedi ki başkanım Kengerli köyünün camiine parke taşı lazımdır. Belediye başkanı dedi imamı Ak partilidir, ben vermiyorum. Dedi başkanım sen Allah için veriyorsun. Dedi senin için olsa veririm, yoksa vermem.” ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çınar'da FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.