İçişleri Bakanı Soylu Siirt’te

İçişleri Bakanı Soylu Siirt’te

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir dizi temaslarda bulunmak üzere Siirt’e geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir dizi temaslarda bulunmak üzere Siirt’e geldi.

Saat 11.00’de uçakla Siirt Havalimanı’na inen Süleyman Soylu; Vali Ali Fuat Atik, Milletvekili Yasin Aktay, il protokolü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ve ilçe belediye başkanları tarafından karşılandı.

Soylu, beraberinde AK Parti Merkez Kurulu Üyesi Ethem Sancak, Siirt Milletvekili Yasin Aktay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Toktay, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ile Vali Ali Fuat Atik’i ziyaret etti.

Soylu, ziyaretin ardından İl kültür merkezine geçerek AK Parti genişletilmiş il toplantısına katıldı.

“Rakibimiz ve mücadele edeceğimiz unsur ne muhalif partileri ne de rakiplerimizdir.” diyen Soylu, “Kendi nefsimizi eğer mağlup edebilirsek, mücadelemiz millet nezdinde devam edecektir. Mücadele kendi içimizde daha iyi bir noktaya gelebilme meselesidir. Yoksa bugüne kadar proje üretmeyen, milletin kardeşliğine katkıda bulunmayan ne Kılıçdaroğlu ne de PKK terör örgütüne dayanak teşkil eden, belediyelerimizi onlara araç haline getiren ve bizi birbirimize düşürebilmek için dış güçlerin maşası olmaktan hiçbir şekilde imtina etmeyen HDP rakibimiz değil.“ diye konuştu.

PKK’nin genç kızları dağa çıkardığına işaret eden Soylu şunları söyledi: “2017 Dünya Uyuşturucu Raporunda uyuşturucu ticareti yapan terör örgütleri sayılıyor ancak bu listenin içerisinde PKK yok. Bunun gerekçesi de sorulduğu zaman Birleşmiş Milletle(BM) raporunda PKK’nın terör örgütü olarak tanımlanmamasına ilişkin bir takım sorunlar olduğu, saçma sapan bahanelerle ortaya koyuyorlar.. Adamlar daha PKK’nin terör örgütü olduğunu ikna olmamışlar. Evlatlarımız dağlarda kimin peşinde operasyon yapıyorlar? 6- 7 aylık bebeklerin canına kim kast etti, mağaralarda yakalanan roketatarları biz mi götürüyoruz o silahları, oyuncak mı? Küçücük çocukları, kızlarımızı, dağlara kaçırıp ellerine silah verenler. Ben de insanım, bir babayım. Geçen gün önümde bir fotoğraf gördüm 15 genç kız, yerde leşker kıyafeti giymişler onların yüzlerini okumaya çalışıyorum. Bu çocukları bu duruma kim düşürdü sizlerin de kızlarınız var. Meseleye bir tek taraftan bakmamalıyız. Kendi kabahatlerimize de bakmalıyız. İmanın, Kaymakamın, siyasetin ne eksik yaptığına, bu alçakların eksiklerimizden istifade edip kızlarımızı, nasıl ikna edip dağa çıkardıkları konusunda biraz dönüp kendimize bakmalıyız.”

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.