İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarına avukat alacak

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarına avukat alacak

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere tam zamanlı sözleşmeli avukat alımı yapılacak.

İçişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı bir açıklama ile merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere tam zamanlı çalışacak sözleşmeli avukat alımı yapılacağını duyurdu. 

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fırkasına göre 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 30 adet tam zamanlı sözleşmeli avukat pozisyonlarına personel alımı yapılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada başvuru yapacak olan adayların 4/B Sözleşmeli Avukat Pozisyonlarına dağılım tablosu, sözleşmeli personele ödenecek ücret, başvuru şekli ve başvuru belgelerinin teslim yeri, sınavın şekli ve konuları, giriş (sözlü sınavın duyurulması), atama ve sözleşme imzalamaya esas istenilecek belgeler, atama ve sözleşme iş ve işlemleri ve diğer hususlarla ilgili konulara http:\\personel.icisleri.gov.tr adresinden ulaşabilecekleri belirtildi.

Bakanlık Hukuk Müşavirliğine 8’i yedek olmak üzere toplamda 15 personelin alınacağı belirtilen açıklamada, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Bitlis, Çanakkale, Hakkâri, Kahramanmaraş, Kars, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Trabzon Valiliklerine ise birer personel alınacağı belirtildi.

İstihdam edilecek olan avukatların en az 3 bin 531 en çok ise 3 bin 898 TL ücret alacakları ve belirtilen bu ücretlerin 2017 yılına ait sözleşmeli avukat brüt ücretleri olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, her yıl için memur maaşlarına yapılan zam oranında artış yapılacağı belirtildi.  (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler