İçişleri Bakanlığından HDP binalarına bomba koyan şahısı ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığından HDP binalarına bomba koyan şahısı ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı yayımladığı yazılı bir basın açıklamasıyla 18 Mayıs 2015 tarihinde HDP bürolarına bomba koyduğu tespit edilen şahıs ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana’nın Seyhan ve Mersin’in Akdeniz HDP parti binalarında 18 Mayıs 2015 tarihinde meydana gelen patlamalara dair bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, bombalama faili hakkında son günlerde basında çıkan ‘Suriye’ye gidip geldiği ve oradaki gruplarla irtibatlı olduğu’ yönündeki iddialarının da araştırıldığı hakkında bilgi verdi.

Yaşanan olay hakkında kısa bir bilgilendirmenin yapıldığı açıklamada, olayın faili olarak tespit edilen şahıs hakkında yapılan belge tahkikinde şahsın 21 Haziran 2007 tarihinde İstanbul ilinde DHKP/C örgütüne bağlı DHG (Devrimci Halk Güçleri) içerisindeki faaliyetlerinden dolayı gözaltına alındığı ve 22 Haziran 2007 günü Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldığı belirtildi.

Şahsın;  Ankara İlinde de DHKP/C yapılanması olan HÖC’nin (Halklar ve Özgürlükler Cephesi) ülke genelindeki mensuplarını Ankara’da toplayarak 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini “Seçim çare değil, bağımsızlık ve demokrasi mücadelemize katıl-HÖC” sloganlarının yazılı olduğu yelekleri giyerek protesto eylemlerine katıldığı, yine aynı şahsın Adana’dan gelerek eyleme katıldığı, 16 Temmuz 2007 tarihinde saat 21.00’de gözaltına alındığı ve “2911 sayılı Kanuna muhalefet, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar vermek” suçlarından tutuklandığı, 18 gün süre ile tutuklu kaldıktan sonra 03 Ağustos 2007 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Şahsın herhangi bir pasaport ve yurt dışı giriş/çıkış kaydı ile Mernis sisteminde adresinin bulunmadığı belirtilen Bakanlık açıklamasında, “Kişinin bağlantıları ve kamuoyunda gündeme getirilen iddialar dâhil yapılan saldırı tüm yönleri ile özenle incelenmektedir.” denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.