İçişleri Bakanlığının arananlar listesi güncellendi

İçişleri Bakanlığının arananlar listesi güncellendi

İçişleri Bakanlığının "terörden arananlar" listesi güncellenirken, listeye 200 yeni isim eklendi.

"Terörle Mücadele Kanunu" kapsamına giren suçluların yakalanmasına yardımcı olanlara ödül verilen İçişleri Bakanlığının "terörden arananlar" listesi güncellendi.

İçişleri Bakanlığının son güncellemesiyle kırmızı listeye 44, maviye 26, yeşile 34, turuncuya 37, griye 89 isim eklendi.

Liste 5 kategoriden oluşuyor. "Terör örgütünün yöneticileri" kırmızı listede yer alıyor ve ödül miktarı 4 milyon lira. Mavi listedekiler 1,5 milyon, yeşil listedekiler bir milyon, turuncu listedekiler 600 bin ve gri listedekiler 300 bin lira ödülle aranıyor.

Uygulamanın başlamasından bu yana kırmızı listeden 2, mavi listeden 13, yeşil listeden 21, turuncu listeden 15, gri listeden 112 olmak üzere toplam 163 örgüt mensubu öldürüldü.

Suriye'de Esed saflarında savaşan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümüne yol açan firari sanık Mihraç Ural'ın aranma kategorisi de kırmızı listeye yükseltildi. Kırmızı listede ayrıca Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz, Gülen'in veliahtı olarak gösterilen Mustafa Özcan, PKK'nin lider kadrosundan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin ve Sabri Ok bulunuyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.