İçişlerinden fişleme iddialarına yalanlama

İçişlerinden fişleme iddialarına yalanlama

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada 'İçişleri Bakanı koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Kozmik Çalışma Grubu'nun KOSGEB fişlemesi' başlıklı haber yalanlandı.

HABER MRK - İçişleri Bakanlığı, ulusal basında çıkan ‘İçişleri Bakanı koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Kozmik Çalışma Grubu’nun KOSGEB fişlemesi’ başlıklı haberi yalanladı.

 

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğindan yapılan açıklamada, Taraf Gazetesi’nin ‘CHP ve MHP’li memuru silin’ başlıklı ve İçişleri Bakanı’nın koordinatörlüğünde yürütülen‘Kozmik Çalışma Grubu’ içerikli haber tamamen yalan, uydurma ve iftiradır. İlgili gazeteye tekzip gönderilmiş, hukuki süreç başlatılmış ve Basın İlan Kurumu da bilgilendirilmiştir.”ifadelerine yer verildi. 

 

KOSGEP’te fişleme iddiası
Söz konusu gazetede şu iddialara yer verilmişti: “Her yıl binlerce küçük girişimciye kredi veren KOSGEB’le ilgili fişleme raporunda, “Uyuyan MHP’li unsurları tasfiye edin” ve “CHP’li ve MHP’li bürokratları Güneydoğu’ya sürün” denildi. AKP Hükümeti’nin, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından başlattığı “paralel yapı” operasyonu, muhalif şirketlerin ardından “muhalif bürokratlara” sıçradı. Kozmik Çalışma Grubu, kamu kurumlarındaki bürokratlarla ilgili fişleme raporları hazırlayarak, söz konusu bürokratların görevden alınmasını istedi. Bu bürokratların başında da her yıl binlerce KOBİ ve esnafa kredi veren KOSGEB geliyor. KOSGEB ile ilgili hazırlanan raporda, bürokratların, “paralelci”, CHP’li, MHP’li olarak sınıflandırılması dikkat çekti. Özellikle, kurumda MHP’nin ağırlığının bulunduğu vurgulanan raporda, MHP ve CHP’nin kurumdan izinin silinmesi yönünde talimatlar yer aldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.