İdam edilen Nizami için gıyabi cenaze namazı

İdam edilen Nizami için gıyabi cenaze namazı

Bangladeş‘te Hasina rejimi tarafından idam edilen Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami için kılınan cenaze namazının ardından yapılan basın açıklamasıyla telin edildi.

Bangladeş‘te Hasina rejimi tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde, yargılanan Cemaat-i İslami   lideri Mutiur Rahman Nizami’nin idam edilmesi üzerine,  İstanbul Fatih Camisinde, ikindi namazından sonra  gıyabi cenaze namazı kılındı.

 
Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya’nın katılımıyla camiden çıkarak avluda toplanan grup, ellerinde pankart, döviz ve bayraklarla Nizami’nin idam edilmesini protesto etti.

Protestonun ardından Özgür Der Başkanın Rıdvan Kaya “Nizami'nin 46 yıl önceki olaydan dolayı "tiyatro mahkemeleri" tarafından mahkum edilerek idam edildiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Hasine diktatörlüğünün mahkeme adı altında oynadığı tiyatro sürekli cinayetler işliyor. İslami hareketi sindirmek için oynanan bir tiyatro var Bangladeş’te. Mahkeme adı altında, düzmece yargılamalar yapılıyor.” dedi.

Kaya son olarak “Bütün bir tarihe şunu bir kere daha haykırıyorlar zalimlere boyun eğmeyen o alimler, ‘sadece senin karşındayız rabbim diyorlar’  Bu gerçekten onurlu ve iftihar edilmesi gereken bir mesajdır. Rabbimize hamd olsun.   Herkes Rabbine dönecek, buna eminiz.  Katil iş birlikçi  Hasina da ölecek.  Esad gibi, Sisi gibi  Neteyahu ve diğer zalimler gibi. Ama bizim şehitlerimiz gibi değil,  büyük bir acı içerisinde, cehenneme sürüklenecekler.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından grup, slogan ve tekbirler getirerek olaysız şekilde dağıldı. (Ahmet Karakaş/İLKHA)

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.