“İdam kararı Mısır’da anayasanın yürürlükte olmadığının kanıtıdır”

“İdam kararı Mısır’da anayasanın yürürlükte olmadığının kanıtıdır”

Eski Müslüman Kardeşler Parlamento Üyesi Üsame Câdo, Mursi’ye verilen idam kararıyla ilgili, “Mısır’daki idam kararı halkın tepkisini çekmekte ve halkta uyanışa sebep olmaktadır. Bu karar, Mısır’da anayasanın yürürlükte olmadığının kanıtıdır. ” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Müslüman Kardeşler Eski Parlamento Üyesi Üsame Câdo, Mısır’da yaşanan gelişmelerle ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuştu.

Câdo, cunta mahkemeleri tarafından Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve birçok İhvan-ı Müslimin üyesine idam kararı verilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

“Bu hükümler Mısır’ın istikrarını bozacaktır”

İdam kararlarının, Mısır’da anayasanın yürürlükte olmadığını kanıtladığına değinen Câdo, “Başından beri söylüyoruz ki, bu tür hükümler fayda sağlamayacaktır ve bunlar, Mısır’ın istikrarını bozacaktır. Bunlar, Mısır’da anayasanın yürürlükte olmadığının bir ispatıdır. Bu tür hükümler, devrimci gençlerin ayaklanıp bir daha Mısır’ı özgürlükler diyarına dönüştürmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

“Mısır halkı idam kararlarına karşı tepkilidir”

Mısır halkının idam kararlarına karşı tepkili olduğunu dile getiren Câdo, şunları kaydetti:

“İhvan, şu ana kadar kendi meşruiyeti ve halkın özgürlüğü için dayanıyor. Meydanlardaki gösterilerde de bunu ifade etti. Halk tarafından kanlı darbeye karşı bir uyanış görülüyor. Mısır’ın şu an içerisinde bulunduğu ekonomik kriz, kendi seçtikleri cumhurbaşkanı ve onunla birlikte Dünya Âlimler Birliği başkanının idam kararı halkın tepkisini çekmekte ve halkta bir uyanışa sebep olmaktadır.”

“Mısır’da firavun bitmedi saklanıyordu”

Mısır’da firavunların hiçbir zaman bitmediğini, çeşitli sebeplerle tekrar tarih sahnesine çıktıklarını aktaran Câdo, “Mısır’da firavun bitmedi, bilakis saklanıyordu. Sadece bir kez daha askeriyle birlikte sahaya çıktı. Benim Mısır halkına söylemek istediğim, Resulullah’ın Ammar ailesine dediği gibi sabredin. Biz, çocuklarımızla, büyüklerimizle başladığımız davada yolumuza devam edeceğiz. İslam ümmetine, gençlerimize, bayanlarımıza güveniyoruz. Birçok üyemiz göz altılarına, işkencelere rağmen yılmadılar, umutsuzluğa kapılmadılar. Onlar, Mısır’ın umududurlar. Çok iyi biliyoruz ki, zulüm devleti fanidir, özgürlükler devleti ise bakidir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler