İdamın İslam alemine uyanış getirmesini diliyoruz

İdamın İslam alemine uyanış getirmesini diliyoruz

Cemaat-ı İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abudlkadir Molla'nın İdam edilmesini kınayan Hani İrşad Der, idamın İslam alemine uyanış getirmesini temennisinde bulundu.

DİYARBAKIR - Hani İlim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad- Der) yayımladığı taziye mesajıyla Cemaat-ı İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abudlkadir Molla'nın İdam edilmesini kınadı.

 

Dernek Başkanı Muzaffer Karavil tarafından yayımlanan mesajda: ''Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah'ın, lütfünden kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.'' (Al-i İmran Süresi:169-170) ayetlerine yer verildi.

 

"Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla ve 5 arkadaşının idam edilmesini kınıyor ve İslam alemine uyanış getirmesini diliyoruz." ifadeleri kullanılan mesajda, Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'nın, peygamber varisi alimler silsilesinden bir alim ve İslam ümmetini uyandırma konusunda her zaman çaba gösteren aktif bir şahsiyet olduğu belirtildi.

 

'Peygamber varisi Abdülkadir Molla'nın, yaşantısı, mücadelesi, dik duruşu, alimlere yakışır bir şekilde tavır takınması ve sonunda şehadetle Rabbine kavuşmasının tüm Müslümanlar için iftihar vesilesi olduğu ifade edilen mesajda, "Başta ailesi olmak üzere Bangladeş Cemaati İslami'ye ve Müslüman Bangladeş halkına taziyelerimizi sunuyoruz.'' denildi.

 

Bangladeş hükümetinin uyduruk bahanelerle gerçekleştirdiği son idamların, Müslümanların öldürülmesi söz konusu olduğunda sözde insan hakları savunucusu medeni dünyanın hemen sağır sultan kesildiğini gösterdiği belirtilen mesajda, ''Ancak dünya zalim ve müstekbirleri bir kez daha bilmeliler ki, Şehit Abdülkadir Molla'nın kanı tüm yeryüzü Müslümanları için bereket olup uyanış ve kıyamlara kapı açacaktır inşallah.'' ifadelerine yer verildi.

 

İslam tarihinin, ilmiyle amil ve muttaki nice alimin zalimler tarafından gaddarca şehid edilmelerine şahidlik ettiği dile getirilen mesajda, son olarak şu ifadelere yer verildi: ''Kerbela şehidi Hz. Hüseyin Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca, Ömer Muhtar, Şeyh Ahmed Yasin, Rehber Hüseyin bunlardan sadece bazılarıdır. Biz biliyoruz ki, Şehid Abdulkadir Molla'nın şehadeti bu uğurdaki son şehadet olmayacaktır. Nasıl ki bu alimlerin şehadetiyle milyonlar diriliş ve uyanışa geçmişse inşallah bu şehadet de İslam ümmetinin silkinişine vesile olacaktır.

 

Bu vesileyle Molla'nın şehadetinin tüm İslam alemi için vahdete, birliğe, mümin gönüllerde şehadet arzusunun yerleşmesine, kanının zalimleri boğmasına, şehadetinin bereketiyle İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olmasını Cenabı Allah'tan diliyoruz.

 

Şehadetinin Yüce Rabbimiz tarafından kabul edilmesini diliyor, ailesine, dava arkadaşlarına ve Müslüman Bangladeş halkına taziyelerimizi sunarız.'' (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.