İdareciler engellilerin sorun ve sıkıntıları için kalıcı çözümler üretmeli

İdareciler engellilerin sorun ve sıkıntıları için kalıcı çözümler üretmeli

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, idarecilerin engelli bireylerin sorun ve sıkıntılarına kalıcı çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yayımladığı mesajında engellilerin sorun ve sıkıntılarına değindi.

Mesajında, engelli bireylerin sorunları ve gündelik hayatta karşılaştıkları sıkıntıların çözülememiş olması, gerek toplumun gerekse de idarecilerin önünde duran büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Aktaş, bu sorunların giderilmesi noktasında kalıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğini söyledi.

Gerek sosyal hayatlarında gerekse de iş yaşamlarında kendilerine çok zor yer bulabilen ve yaşamın birçok alanında çeşitli engeller ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlara yardımcı olunması çağrısında bulunan Aktaş, her insanın birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini vurguladı.

Toplum olarak sadece bir gün değil, bütün günlerde engelli vatandaşlarla ilgilenilmesi gerektiğinin altını çizen Aktaş, "Yardımlaşma ve dayanışma kültürüne sahip duyarlı toplumun, bu hususun üzerinde ciddiyetle durması, hassasiyet göstermesi ve ellerinde yetki bulunan idarecilerin de mutlak surette engellilerin sorun ve sıkıntıları için kalıcı çözümler üretmeleri gerekmektedir. Toplum olarak sadece bir gün değil, bütün günlerde engelli vatandaşlarımızın hayatımızda özel bir yeri olmalı, onların sorunları ile ilgilenmeyi, yaşamlarını kolaylaştırıcı işler yapmayı asli görevlerimizden görmeliyiz." dedi.

“Engellilerin gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar hepimizin sorunudur”

Asıl engelliliğin kafada başladığını söyleyen Aktaş, mesajının sonunda, "Engellilerin gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Engellilik bir eksiklik veya kusur değildir. Yaratılış gereği bir uzvun veya bir azanın eksikliği, ilahi bir mukadderatın tecellisidir. Bu hepimiz için geçerli olan bir durumdur. Engellilik asıl kafadan başlar. Kafada başlayan bir engellilik, asıl engelliliği teşkil eder. Asıl kafasında engelliliği olan engelli sayılır. Bedensel ve fiziksel eksiklikler, engellilik değildir. Engelliler konusunda empati ile yaklaşmamız gerekir. Empati ile bakılmadığında bu sorunlar çözülemez. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni eder, engelli kardeşlerimizin '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ederiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.