İddialarının bir tanesini ispatlasınlar istifa ederi

İddialarının bir tanesini ispatlasınlar istifa ederi

Mardin’in Yeşilli İlçe Belediye Başkanlığını yeniden kazanan AK Partili Hayrettin Demir, Saadet Partisi (SP) adayı Enver Sağlam’ın iddialarına cevap vererek, “İddialardan bir tanesini ispat etsinler istifa ederim.” dedi.

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri bitti ancak iddialar bitmek bilmek bilmedi. Mardin'in Yeşilli İlçe Belediye Başkanlığını yeniden kazanan AK Partili Hayrettin Demir, Saadet Partisi (SP) belediye başkan adayı Enver Sağlam’ın “Yurt dışındakilerin ve ölenlerin oylarını kullandılar” iddialarına yanıt vererek, “Bu iddialardan bir tanesini ispat etsinler istifa ederim.” dedi.

İlçe Belediye Başkanlığının makam odasında basın toplantı düzenleyen ve 134 oy farkı ile seçimi kazanan Demir, ilçede 32 sandığın bulunduğunu, ancak Anadolu Ajansı'nın (AA) 31 sandıktaki seçim sonuçlarını işlediğinden kaynaklı bir karışıklık çıktığını söyledi.

“5'li kirli ittifakın içinde olduklarını herkes biliyor”

İddiaları ortaya atanların 5'li kirli ittifakın içinde olduklarının herkes tarafından bilindiğini söyledi. Demir, “Yeşilli Belediye Başkanlığı seçimlerinde karşımızda 5'li kirli ittifak olduğunu dünya âlem biliyor. HDP'nin başını çektiği Saadet Partisi kimliği altında CHP, İyi Parti ve FETÖ’den ihraç edilenler Mardin'in 10 ilçesinden özellikle Yeşilli'yi hedef almışlardır. HDP, AK Parti’nin kalesini yıkmak için burada aday çıkarmamıştır. SP ile böyle bir kirli ittifak içine girmiştir. Biz bu kirli ittifakın ne amaçlı olduğunu biliyorduk. Milletimiz sağduyusu kullanarak iradesini ortaya koymuştur. Hepiniz malumu sandıklar saat: 07.00’de oy kullanıma açılmış ve 16.00 itibari ile sandıklar kapanmış oy sayım işlemi başlamıştır. Tasnif bir buçuk saat sürmüştür. Sandıklar kapanınca karşı ittifakın adayı sandık sayımında her okula girmiş herhangi bir engel ile karşılaşmamıştır. Ben de makamımda sonuçları takip ettim. Saat 18.00 civarında mağlubiyetlerini kabul etmişlerdir.” dedi.

“Oy kullandığım sandıkta oyum da gözükmüyor”

Kendi oy kullandığı sandıkta AA tarafından yapılan hata dolayısıyla kendisine bir oy bile çıkmadığını söyleyen Demir, hatayı fark edip yaptıkları müdahale sonucunda hatanın düzeltildiğini söyledi.

Demir, “Saat 17.00'ye kadar hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır. Sonuçlar karşı taraf aleyhine çıkınca sessiz sedasız evlerine çekilmişlerdir. Bu 32 sandıkta gelen sonuçlar belli oluncaya kadar en ufak bir şikâyet olayı yok. Kazanan taraf kutlama yapmış coşku gösterileri yapmıştır. Ne zaman ki, Anadolu Ajansı saat 22.00'de AKBİS'e yanlış işlenen ve benim oy kullandığım 1020 nolu sandık yanlış işlenince sahaya tekrar indiler. Şener Şen'in filmde başına gelen seçimde benim başıma geldi. Bu sandık AKBİS'e AK Parti yerine Bağımsız Türkiye Partisine 164 oyu olarak yüklenmiş. Benim oy kullandığım sandıkta benim oyum da gözükmüyor. Anadolu Ajansını aradık. Düzeltme yapıldı. Kendilerinden kaynaklanan bir yanlış olduğunu belirttiler. 32 sandığın tutanaklarında 7 tane imza var. Madem kaymakam baskı ve müdahale etti Neden şikâyetçi olmadınız? Bizim dışımızda 6 sandık müşahidi var. Orada bir şeyden bahsediyorlar. Şu şahıslar yurt dışında, bu cezaevinde oy kullanmış diye. Bir tanesini ispatlasınlar istifa ederim. Kullanmışsa onlar kullanmış, bizlik bir şey yok.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.