İdil’deki kuyumcu cinayeti davası sanıklarına ceza yağdı

İdil’deki kuyumcu cinayeti davası sanıklarına ceza yağdı

Şırnak’ın İdil ilçesinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında yaşanan kuyumcu soygunu ve cinayeti davasında karar çıktı.

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu’nun öldürülmesi ve altın dolu 2 çantasının gasp edilmesi ile ilgili Midyat Adliyesi’nde görülen dava sonuçlandı.

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde geçen sene Haziran ayında evinin önünde altın dolu 2 çantası gasp edilen 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu’nu öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Midyatlı geçici köy korucu başı N.İ. ve korucu F.A. ile tutuksuz yargılanan H.S.’ye ceza yağdı.

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Tasarlayarak Adam Öldürmek’ suçlamasıyla 7 Ocak 2016 tarihinde açılan davanın 12’nci duruşmasında kararı açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu sanık 36 yaşındaki N.İ.’ye ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, altınları yağmalama suçundan 13 yıl, yaralama suçundan 4 yıl, silah bulundurma suçundan 7 yıl hapis ve 20 bin TL para cezasına çarptırıldığını belirti.

Tutuklu  sanık 30 yaşındaki F.A.’ya ise, olayda kullanılan silahın satışından 10 yıl 6 ay hapis ve 30 bin TL para cezası verildi.

Tutuksuz yargılanan sanık 38 yaşındaki H.S.’ye de ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan 16 yıl, yağmalama suçundan da 6 yıl ay hapis cezası verildi.

Firari sanık Suriye uyruklu M.O’nun ise yargılanması yapılmadığından herhangi bir ceza verilmezken, hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Duruşmanın ardından tutuklu yargılanan N.İ. ve F.A., Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.