İdlib'de zor şartlarda yaşayan siviller için başlatılan yardım kampanyası sona erdi

İdlib'de zor şartlarda yaşayan siviller için başlatılan yardım kampanyası sona erdi

Mardin’de, Suriye'nin İdlib kenti kırsalında kurulan çadır kentlerde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sivillere destek için "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar gönderildi.

Mardin'de hizmet veren 54 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu öncülüğünde "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sona erdi.

Kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Kızılay Yardım Toplama Merkezine teslim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Mardin STK Platformu Başkanı Dr. Ahmet Ceylan, 10’uncu yılına giren Suriye dramı yürek sızlatan bir aşamaya geldiğini vurguladı.

Ceylan, “Bu aşamada özelikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklar aç açıkta kırsal alanda yaşam mücadelesi vermektedirler. Hayatta kalma mücadelesi veren bu yaşlılara kadınlara ve çocuklara yardım etmek İslami ve insani bir borçtur. Mardinli hemşehrilerimiz bu borcu ödemek için gayret gösterdiler. İdlib Yardım Kampanyasına katkıda bulunan bütün Mardinli hemşehrilerimiz başta olmak üzere özellikle STK temsilcilerine teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Yapılan duanın ardından toplanan yardımlar tıra yüklenerek Kızılay Yardım Toplama Merkezine teslim edildi.


İdlib'de zor şartlarda yaşayan siviller için başlatılan yardım kampanyası sona erdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.