​İdlip bölgesine 7 TIR insani yardım gönderildi

​İdlip bölgesine 7 TIR insani yardım gönderildi

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından, Suriye'nin İdlip bölgesine 7 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından Suriye'nin İdlip bölgesinde, kendi vatanlarında muhacir pozisyonuna düşen Suriyeli vatandaşlara 7 TIR insani yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

Büyükşehir Belediyesi BEL-TAŞ tesisinde gerçekleştirilen uğurlama törenine katılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sinan Başak ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazırlanan yardım malzemelerini temsili olarak yardım TIR'larına yükledi.

Uğurlama töreninde konuşan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sinan Başak Suriye'deki savaştan kaçan ve Suriye'de kalan insanların mağdur olduğunu belirterek, "Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu'nun bugün İdlip'e göndereceği 7 TIR yardımı töreni için bir araya geldik. Suriye'de savaş 9 yıldır devam ediyor. Bu savaş neticesinde milyonlarca insan, evinden, barkından uzakta başka ülkelerde mülteci konumunda yaşıyor. Suriye'de kalan insanların çoğu engelli ve dul, yetim ve öksüz kalmış durumda. Biz de genlerimizden gelen bu yardım duygusuyla Şanlıurfalı sivil toplum kuruluşları olarak bu kardeşlerimize yardımda bulunmaktayız. Bu yardımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin." diye konuştu.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise yaptığı konuşmada, mensup oldukları medeniyetin kendilerine dünyanın neresinde olursa olsun mağdur durumda olanlara yardım etmeyi emrettiğini söyledi.

Gerem, "Bugünkü iyilik TIR'larımızın uğurlama törenine hepiniz hoş geldiniz. Her medeniyet kendi asli unsurunu icra eder. Bizim mensup olduğumuz medeniyetimiz İslami ve insanidir. Bu nedenle ecdadımızın dünyanın neresinde olursa olsun nerde bir mağdur ve mazlum varsa oraya ulaşmış ve onların derdine çare olmuştur. Bugün Filistin, Yemen gönül coğrafyaları dediğimiz Afrika ülkelerinin birçoğunda Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları orada ecdadımızın götürdüğü hak, hukuk, adalet ve kardeşlik anlayışını devam ettirmeye çalışıyorlar. Yine yanı başımıza komşumuz olan Suriye'nin iç savaş nedeniyle hem kendi ülkelerinde hem de ülkemize ve ilimize sığınmış kardeşlerimize 9 yıldır insani yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Birçok kez buradan iyilik TIR'larımızı çıkardık. Bugünde yine 7 TIR insani yardımı İdlib'in kırsalındaki kardeşlerimize ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yardım malzemeleri İdlip'e uğurlandı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu 20 gün öncede İdlip bölgesine 8 TIR insani yardım malzemesi göndermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler