İftar program saldırısı kınandı

İftar program saldırısı kınandı

Batman’da ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği dağıtımı sırasında 3 görevlinin yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili BAKAP bir kınama mesajı yayımladı.

Batman Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Bağlar Mahallesinde kurulan iftar çadırına kimliği belirsiz bir grup tarafından saldırı yapılmıştı. Yapılan saldırıyla ilgili Batman Kalkındırma Platformu (BAKAP) Dönem Sözcüsü Zahir Seven tarafından bir açıklama yapılarak kınandı.

Seven, her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan ayının başlamasıyla birlikte birçok kamu ve sivil toplum kuruluşu yıl içinde düzenli olarak devam ettirdikleri yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerinin daha da arttırarak sahada icra etmeye başladıklarını belirtti.

Seven, "Toplumun büyük bir kısmı tarafından takdir gören bu çalışmalar bu sene mahalle iftarlarına da dönüşerek aslında birçok ilde yıllardan beri yapıla gelen bir hizmet olarak değerle Batman halkına da sunulmuş oldu." dedi.

Geçtiğimiz gün Batman Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle Bağlar Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına bir grup tarafından saldırı yapıldığı ve çalışanların darp edildiğini hatırlatan Seven, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki toplumsal huzur ve barışı hedef alan toplumu temsil etmekten uzak olan bu grubun mübarek Ramazan ayının kutsal manevi iklimi ile hiçte uyuşmayan bu hareketi bizleri en az lâin israilin yaptığı kadar üzmüş ve hayrete düşürmüştür. Maalesef yardım çalışmalarına yönelik bu durum bizleri 2014 yılında tek amacın sadece fakirlere kurban eti dağıtmak olan Yasin Börü’nün hunharca katledilerek şehit edilmesini hatırlamaktan bizleri alıkoyamamıştır. Son olarak milletin malının yine millete dağıtıldığı programa yönelik gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı esefle ve şiddetle kınıyorum. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması adına sorumluluk sahibi herkesin toplumsal barış ve huzuru tesis etmek üzere üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki bu coğrafyada Müslüman halkların en fazla ihtiyaç duyduğu şey barış, huzur ve kardeşliktir."

İLKHA                                                             


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler