Iğdır'a Almanya'dan yanlış cenaze geldi

Iğdır'a Almanya'dan yanlış cenaze geldi

Almanya'da yaşamını yitiren 71 yaşındaki Gülderen Bezek'in cenazesini, uçakla Iğdır’a getiren ailesi yıkanmak üzere tabutu açtıklarında başka birinin cenazesiyle karşılaştı.

Alınan bilgilere göre Almanya'da yaşamını yitiren 71 yaşındaki Gülderen Bezek'in cenazesi, ailesi tarafından İstanbul Atatürk Havaalanından alındıktan sonra hava yolu ile dün Iğdır’a getirildi.

Iğdır Hacı Hüseyin Camisine getirilen cenazeyi yıkamak için açan Bezek ailesi ve Cami İmamı Hüseyin Yeşil, başka birinin cenazesiyle karşılaştı.

İlgili yerlerle  irtibata geçilmesinin ardından cenazenin Almanya'da vefat eden kimsesiz birine ait olduğu, Gülderen Bezek'in cenazesinin ise Almanya'da kaldığı öğrenildi.

Cami imamı Hüseyin Yeşil, dini vecibelerini yerine getirmek için tabutu açtıklarını ve cenazenin kendilerine ait olmadığını anladıklarını, bu arada diğer tarafın da hatanın farkına vardığını belirterek, "Bu tür konularda hata yapılmaması gerekir Bu çok hassas bir mesele. Bu işle ilgilenenlerin, bu işi orada organize edenlerin  oldukça hassas olması gerekir. İnşallah bu olay bu işi yapanlar için örnek teşkil eder, bir daha böyle bir yanlış yapılmaz. Her ikisi için de bugünlerin hatırına af Allah'tan diliyoruz.” dedi.

Bezek'in cenazesinin bugün Almanya'dan uçakla getirileceği, yanlışlıkla getirilen cenazenin ise geri gönderileceği öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.