İHA ve SİHA'ları ihraç eden bir konuma geldik

İHA ve SİHA'ları ihraç eden bir konuma geldik

​Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ülke olarak İHA ve SİHA'ları ihraç eden bir konuma geldiklerini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Eğil ilçesinde görev yapan muhtarlar istişare toplantısı yapmak üzere bir araya geldiler.

Toplantıda muhtarlara hitap eden Vali Güzeloğlu, Türkiye'nin savunma sanayinde mesafe katlettiğini belirterek, yerli helikopter, İHA ve SİHA'ları ihraç edecek bir konuma geldiğini söyledi.

Güzeloğlu "Biraz önce İlçe Kaymakamımız ile ilçemizde yapılan çalışmaların, hizmetlerin ve yatırımların son durumunu değerlendirdik. Her geçen gün hamdolsun daha iyiye daha güzele gidiyoruz. Hizmet kervanı hamdolsun hiç durmadan devam ediyor. Eğil'de, Diyarbakır’ımızın ilçelerinde, merkezimizde ve bütün ülkede gayemiz de odur, çabamız da odur. Daha iyiye götürmek istiyoruz. Her şeyin en iyisine, en güzeline layık insanımızı dünden daha iyi, bugünden daha güzel bir hizmet ile buluşturmak istiyoruz." dedi.  

İnanç, ahlak ve anlayış açısından insanların en hayırlısı insanlara faydası dokunan ve faydası olduğuna inandıklarını belirten Güzeloğlu, "Burada seçilmiş ve atanmış her biriniz ve hepimiz bu sorumluluğu taşımaktayız. Bir emaneti üstlendik ve taşıyoruz. Emanet nedir?  Millete hizmet etmek, güven duyan insanları mahcup etmemek ve beklentilerini karşılamaktır. Bugün mazlumun ve mağdurun yanında olan ve bütün bunların yanında da gelişen ve güçlenen ekonomisiyle teknolojisini üreten, Savunma Sanayi'nde yerli ve milli duruşuyla uçağını, helikopterini, İHA’sını, SİHA’sını bırakın üretmeyi bu teknolojiyi üretip dünyaya ihraç eden bir konuma geldik" şeklinde konuştu.

Toplantıya Eğil Kaymakamı Kürşad Atak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, il ve ilçe kurum müdürleriyle mahalle muhtarları katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.