İhale kazanan firmayı tehdit eden rakip firmaya baskın yapıldı-foto

İhale kazanan firmayı tehdit eden rakip firmaya baskın yapıldı-foto

Diyarbakır’da ihale kazanan firma yetkililerini tehdit ettikleri iddia edilen rakip firmaya yönelik yapılan baskında 6 kişi yakalandı. Olayla ilgili çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Cezaevi İnşaatının yapım ihalesini kazanan firma yetkililerini, kaldıkları otelde silahla tehdit ettikleri iddia edilen rakip firmadan 6 kişi, yapılan baskınla yakalanırken, olaylarda kullandıkları düşünülen çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Cezaevi İnşaatı yapım ihalesini kazanan firma yetkililerinin 01 temmuz 2015 günü geldikleri Diyarbakır’da kaldıkları otelde, akşam 22.00 sıralarında ihaleyi kaybeden firmadan A.O. ile birlikte 7-8 kişi tarafından cezaevi inşaatını yapamayacaklarına dair silahla tehdit edildikleri iddiasıyla ilgili olarak, yapılan çalışmalar neticesinde A.O. isimli şahıs yakalandı.” denildi.

Şüpheli A.O’nun işyerinde yapılan aramada, 3 adet ruhsatsız tabanca, bir adet av tüfeği, 194 adet tabanca fişeği ile 34 adet av tüfeği fişeği ele geçirdi.

Otelin kamera görüntüleri ile yapılan tespitler sonucunda, Ş.Y., M.U., Y.U., C.G. ile T.İ. isimli şüpheliler de yakalandı.

M.U.’ nun ikametinde yapılan aramada ise 6 adet tabanca fişeği ile bir adet şarjör ele geçirildi.

 

Olay ile ilgili yürütülen soruşturma  kapsamında S.Ö. isimli bir kişinin, oteldeki kamera görüntülerini silmeye çalışarak delilleri karartmaya çalıştığı tespit edildi.

Şüpheli S.Ö. ile birlikte kimlik bilgileri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler